15 april 2010 In de media

Tien vragen aan Karin Dielen

Voorvechtster van de Vitesse-vlaggetjes op de Arnhemse bussen tijdens de thuiswedstrijden van Vitesse. Dankzij de volhardendheid van deze Vitesse-supporter keren de Vitesse-vlaggetjes weer terug op de Arnhemse bussen tijdens de thuiswedstrijd van Vitesse tegen Roda JC.

Reden voor Org om in gesprek te gaan en de bekende tien vragen te stellen.

Wie is Karin Dielen?
Karin Dielen is een rasechte Arnhemse met een geel-zwart hart, ergens in de veertig en woonachtig in Velp.
Een hardwerkende zelfstandig ondernemer met een eigen zaak in Arnhem.

Wat heb jij met Vitesse?
Vitesse heb ik met de paplepel ingegoten gekregen. Zo ging mijn vader de dag nadat ik ben geboren, linea recta naar Monnikenhuize, waar Vitesse die dag speelde. Ook als kind ging ik regelmatig mee, met name naar Vitesse – Feyenoord. Nu heb ik een seizoenkaart op Zuid.

Sinds wanneer ben je supporter van Vitesse? 
Ik ben al Vitesse-supporter sinds de dag dat ik ben geboren.

Waarom was je zo geraakt door het verdwijnen van de vlaggetjes?
Ik was het, nadat ik die dag dat de supportersvereniging en Vitesse in het stadion de oproep deden om een digitale handtekening te zetten voor het terugbrengen van de Vitesse-vlaggetjes, het allemaal zo beu wat de hoge heren en dames ons steeds door de strot willen duwen en van ons af pakken! Dus heb ik maar gehoor gegeven aan die oproep en heb wat opgeschreven.

Het begon met een brief aan de supportersvereniging?
Ja, die heb ik in vijf minuten geschreven en ingezonden, recht vanuit dat geel-zwarte hart. Jullie secretaris heeft dat toen gelijk opgepikt, en gevraagd of jullie hem op de site mochten plaatsen en toen is het balletje gaan rollen.

Welke media heb je allemaal aangeschreven?
Nadat ik me erover verbaasd had dat die brief zo snel werd opgepikt, heb ik besloten om hem ook naar de volgende media te sturen: Omroep Gelderland, De Gelderlander, de Arnhemse Koerier en het regionale Streekjournaal. Alleen de laatste heeft hem niet geplaatst, de rest dus allemaal wel en ik ben zelfs twee keer live geïnterviewd op de radio van Omroep Gelderland.

Ook nog met Breng in contact geweest?
Nee, die vinden zichzelf, denk ik, te belangrijk om in contact te treden met een Arnhems Meisje.

Uiteindelijk de burgemeester een brief geschreven en reactie gehad.
Nou, woensdagmorgen kreeg ik een e-mail van het kabinet van onze burgemeester.

Wat was het antwoord?
In die e-mail stond vermeld dat Paulien Krikke mijn warme pleidooi voor het terugbrengen van de vlaggetjes van Vitesse op de bussen onder de aandacht heeft gebracht bij de verantwoordelijke wethouder, Cees Janssen. Vandaag heeft ie aan de burgemeester laten weten, dat aankomende zondag de bussen weer met de Vitesse-vlaggetjes zullen zijn versierd en dat men nog in onderhandeling is over de toekomstige wedstrijden. Gaat helemaal goed komen!

Het is nog niet duidelijk of het eenmalig of blijvend is dat de vlaggetjes terug komen. Doe jij daar nog iets mee?
Wat denken jullie zelf? Ik houd niet van half werk…

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: