7 april 2010 In de media

Tien vragen aan Maasbert Schouten, voorzitter RvC

Vrijdag reist hij mee naar RKC Waalwijk: Maasbert Schouten (Wilp, 1971). Als bestuurder van de financiële dienstverlener AFAB is hij al sinds 1 juli 2004 de hoofdsponsor van Vitesse en sinds december 2009 voorzitter van de raad van commissarissen.

Hij heeft de persoonlijke ambitie om huidige sponsoren te koesteren en mee te helpen nieuwe te werven. Bovendien wil hij zijn kennis en ervaring in dienst stellen van de marketing afdeling van Vitesse. Hij verraste iedereen door alle supporters uit te nodigen hem te mailen met opmerkingen, vragen en tips. Hij formuleerde het tijdens de nieuwjaarsreceptie van de supportersverenging zelf als volgt: “Ik ben van sponsor een echte fan en supporter geworden”.

Vrijdag aanstaande mee naar Waalwijk met de uitsupporters

Vrijdag a.s. gaat hij met de Vitesse-supporters mee naar Waalwijk voor de belangrijke wedstrijd tegen RKC. Mee in de wereld van de Vitesse-supporter. Vitesse-sjaal om, met de bus mee, gefouilleerd worden en het uitvak in. Reden voor Org om met hem in gesprek te gaan en de inmiddels bekende tien vragen te stellen.

Maasbert Schouten tijdens de SV Nieuwjaarsreceptie

Sinds december 2009 ben je voorzitter van de raad van commissarissen van Vitesse. Wat zijn de eerste ervaringen?
Mijn eerste ervaringen zijn positief. Veel supporters hebben me bruikbare tips gegeven en aangegeven me te steunen. Ook beginnen de eerste contouren van de nieuw te varen ‘koers’ zich inmiddels te vormen.

Op de SV nieuwjaarsreceptie vroeg je alle Vitesse-fans jou te mailen met suggesties, vragen en tips. Hoeveel reacties heb je gehad en welke is je het meeste bijgebleven?
Ik heb al met al vele tientallen e-mails van betrokken supporters ontvangen, en deze trouwens ook allemaal beantwoord, meestal nog dezelfde dag (of avond). Ben daar erg blij mee, omdat ik op die manier nog beter te weten kom wat er precies ‘leeft’ bij onze achterban. Waar zijn we immers zonder onze trouwe supporters? De talloze steunbetuigingen zijn me bijgebleven, maar ook potentiële investeerders en sponsors die zijn aangedragen heb ik natuurlijk erg op prijs gesteld.

Je riep onlangs de Vitesse-supporters op om achter de ploeg te gaan staan. Vind je dat dit is gelukt?
Ja, ik vind het fantastisch om te constateren dat de supporters weer helemaal achter onze ploeg zijn gaan staan. Ik ben ervan overtuigd dat we mede daardoor de cruciale thuiswedstrijden tegen Willem II en FC Groningen hebben gewonnen!

Vitesse klimt uit het dal van een periode met mindere prestaties. Hoe ga je daar als commissaris en hoe als Vitesse-fan mee om?
Als fan vind ik het natuurlijk geweldig om bijvoorbeeld te zien hoe we FC Groningen met 3-0 hebben verslagen en van de prachtige goals die zowel tegen Groningen als Willem II zijn gemaakt heb ik ook enorm genoten. Ik ging helemaal uit m’n dak… Als voorzitter ben ik bovenal blij dat we met de goede resultaten en het betere voetbal onze supporters, Business Clubleden en investeerders weer aan Vitesse kunnen binden, want zij verdienen natuurlijk ook wel weer eens een ‘feestje’ in GelreDome!

Je reist komende vrijdag samen met de Vitesse-supporters per bus naar RKC in Waalwijk. Wordt dit je eerste uitreis per bus ervaring?
Ja, dit is mijn eerste uitwedstrijd met de supportersbus. Ik heb er buitengewoon veel zin in om in plaats van in de bestuurskamer of in een skybox eens op deze manier de wedstrijd ‘echt’ te gaan beleven, en hopelijk mee te gaan feesten met onze uitfans!

Je ging gelijk op de uitnodiging van de SV, om met een uitreis mee te gaan, in. Hoe belangrijk is het dat de SV de busreizen organiseert?
Ik wilde al heel lang eens mee met de supporters naar een uitwedstrijd, dus zei uiteraard direct ‘ja’! Het is van groot belang dat de SV de busreizen organiseert, want ook bij uitwedstrijden is het natuurlijk noodzaak voor goede prestaties om een goede ’12e man’ bij ons te hebben. Dat vinden de spelers ook erg belangrijk.

Wat verwacht je?
Ik denk en hoop vrijdag de ‘echte’ voetbalsfeer mee te gaan maken…

Ben je niet bang meer gesprekken te hebben dan voetbal te kunnen zien?
Nee, daarvoor ben ik helemaal niet bang… Het is juist fijn als betrokken supporters hun ‘zegje’ kunnen doen en ik vind het erg goed om op die manier precies te weten wat onze supporters ‘beweegt’. Dus: maak gerust een praatje met me vrijdag! 

Waarom moet iedereen mee naar Waalwijk?
Iedereen moet mee naar Waalwijk, omdat Vitesse zich bij RKC ‘veilig’ kan spelen! Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat we de laatste drie wedstrijden door ongedwongen te voetballen, nog wel eens verrassend goed kunnen gaan spelen…

Wij kunnen er niet omheen, wat is je voorspelling voor deze wedstrijd?
Mijn voorspelling: 1-4.

www.maasbertschouten.nl

Vitesse Org

Hoofdsponsor: