19 december 2012 In de media

Tienklapper Vitesse tegen ADO’20

Vitesse heeft woensdagavond gehakt gemaakt van amateurclub ADO’20. De nummer vier van de Eredivisie schoot er liefst tien in tegen de topklasser: 10-1.
De Heemskerkse topklasser had eerder in het toernooi verrast door FC Eindhoven en Almere City uit te schakelen. Een derde stunt zat er tegen Vitesse echter nooit in. Bij rust was de stand pas 2-0, maar in het vervolg liep Vitesse, waarvoor Wilfried Bony, Nicky Hofs en Renato Ibarra ieder twee keer scoorden, uit naar een ruime zege.

De bliksemstart die ADO’20 eerder tegen Eindhoven kende, toen het na dertien minuten al 5-0 stond, was nu voor Vitesse. Binnen het kwartier hadden Theo Janssen, die bij vrijwel elk doelpunt van Vitesse betrokken was, en Marco van Ginkel al voor een veilige 2-0-tussenstand gezorgd.

De gasten beten daarna echter flink van zich af en doelman Danny Burger onderscheidde zich daarnaast met enkele goede reddingen. Nadat ADO’20 vlak na rust een aardige kans op de 2-1 had laten liggen, begon het kritische Arnhemse thuispubliek zelfs al voorzichtig te morren. Bony, die op de bank begon, zorgde echter direct dat het gefluit overging in gejuich door de 3-0 te maken.

Het Heemskerkse verzet was met die treffer gebroken. Vitesse, dat behalve Bony ook vaste basisspelers als Jan-Arie van der Heijden, Jonathan Reis en Piet Velthuizen spaarde, liep binnen enkele minuten uit naar 6-0, via nog een keer Bony, Ibarra en Davy Pröpper. De Ivoriaanse topscorer werd direct na het zesde doelpunt alweer vervangen.

Een kwartier voor tijd redde aanvaller Clive Keus de eer voor ADO’20, door de 6-1 binnen te tikken. Hij moest echter toezien hoe Vitesse in het vervolg het thuispubliek de zin gaf door vol voor de tien treffers te gaan. Die tiende goal viel vlak voor tijd dankzij invaller Hofs, die eerder ook al de 7-1 had gemaakt. Ibarra en Mike Havenaar tekenden voor de andere twee doelpunten.

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: