7 december 2014 In de media

Tiental Vitesse houdt FC Twente op gelijkspel

Net als vorige week heeft Vitesse in eigen huis met 2-2 gelijkgespeeld. Het punt tegen FC Twente zal in Arnhem echter voor een beter gevoel zorgen dan de remise tegen Go Ahead Eagles.
De Arnhemmers speelden zondag namelijk bijna een helft met een man minder.Het duel in Stadion Gelredome was er een tussen twee ploegen op jacht naar eerherstel. FC Twente verloor vorige week in eigen huis van FC Groningen (1-2), terwijl Vitesse op vertrouwd terrein een 2-0 voorsprong tegen Go Ahead Eagles uit handen gaf: 2-2. Het leidde ertoe dat boze supporters zaterdag de training van Peter Bosz verstoorden. Die fans zullen aan de ontmoeting met FC Twente gemengde gevoelens hebben overgehouden.

Zondagmiddag herhaalde de recente geschiedenis zich op twee fronten. Net als tegen Go Ahead was het namelijk Marko Vejinovic die de score opende voor Vitesse. Maar net als bij de 0-2 van FC Groningen vorige week ging FC Twente-keeper Nick Marsman daarbij in de fout. Hij gleed weg, licht gehinderd door Davy Pröpper, en zag de bal na de corner van Vejinovic over zich heen direct in het doel ploffen.

Op aangeven van Youness Mokhtar maakte Jesús Corona vervolgens op het randje van buitenspel gelijk namens FC Twente, dat de van een oogblessure herstellende topscorer Luc Castaignos moest missen. Vitesse poetste die tegentreffer echter razendsnel weg. Binnen een minuut na de 1-1 profiteerde Jan-Arie van der Heijden, die door de blessure van Arnold Kruiswijk een centraal verdedigingsduo vormde met de teruggekeerde aanvoerder Guram Kashia, met een rake kopbal uit andermaal een hoekschop van een dekkingsfout bij de Tukkers: 2-1.

Kort na rust leek het duel vervolgens volledig te kantelen. Davy Pröpper haalde de doorgebroken Mokhtar in het strafschopgebied onderuit, kreeg rood en zag hoe Hakim Ziyech de toegekende penalty feilloos benutte. In de ruim veertig resterende minuten hielden de tien Arnhemmers evenwel knap stand, waardoor zij de morele winnaar van de ontmoeting mogen worden genoemd.