16 augustus 2018 In de media

Tiental Vitesse klaar in Europa na uitblijven stunt tegen Basel

Het is Vitesse niet gelukt om als winnaar van de play-offs de groepsfase van de Europa League te bereiken.
 In de vorige voorronde werd FC Viitorul Constanta nog uitgeschakeld, maar FC Basel bleek te sterk. Na de 0-1 in Arnhem won de Zwitserse topclub ook op eigen veld met 1-0.

Vitesse kreeg in Zwitserland de mogelijkheid om zelf het spel te maken. Dat resulteerde in een mogelijkheid voor Matus Bero (net naast uit een hoekschop), maar in de omschakeling zorgde vooral FC Basel voor dreiging. Albian Ajeti, Valentin Stocker en Fabian Frei noteerden goede kansen voor de thuisclub.

Na de drinkpauze ging het alsnog mis voor Vitesse. Thulani Serero bracht zijn teamgenoot Jake Clarke-Salter in moeilijkheden met een slechte pass, waarna de verdediger volgens de arbitrage een te hoog been zou hebben gebruikt. Hoog én gevaarlijk genoeg voor een rode kaart zelfs.

Het omstreden besluit leek Vitesse definitief te nekken, zeker omdat Ajeti kort daarna vanuit een hoekschop toe wist te slaan. Vanaf dat moment was het eigenlijk een gelopen koers. De Arnhemmers kwamen plotseling niet meer onder de druk van Basel uit, al bleef de 2-0 uit.

Gaandeweg de tweede helft bloedde het returnduel dood. FC Basel toonde zich tevreden met de 2-0 voorsprong over twee duels, waar Vitesse met een man minder niet bij machte bleek om het nog spannend te maken.

Scoreverloop:
1-0 (29') Albian Ajeti

SN / Foto’s SV

Hoofdsponsor: