30 augustus 2016 In de media

Tighadouini: ‘Bij Malaga geen eerlijke kans gehad’

Dankzij de nodige vasthoudendheid is Vitesse erin geslaagd Adnane Tighadouini terug te halen naar Arnhem.
De aanvaller (23) wordt voor de rest van het seizoen – met optie tot koop – gehuurd van Malaga.

Toen de clubleiding van Vitesse groen licht kreeg van eigenaar Alexander Chigirinskiy om een laatste investering te doen, ging technisch directeur Mo Allach direct over tot actie. Met de linkeraanvaller, die vandaag medisch wordt gekeurd, was er al maandenlang contact.

Valse beloftes

"Bij Malaga heb ik geen eerlijke kans gehad”, betreurt Tighadouini. "Ik heb vorig seizoen tien wedstrijden gespeeld en werd de laatste twee keer uitgeroepen tot man of the match. Toen kwam er een nieuwe directeur, maar die heeft alleen maar valse beloftes gedaan.

Ik zou deze zomer een nieuwe kans krijgen. Alleen heb ik in de oefenduels slechts een keer een kwartiertje mee mogen doen.”

Alsnog laten zien

Tighadouini is dolblij dat hij juist in het shirt van Vitesse, de club waar hij zijn opleiding genoot en voor debuteerde in de Eredivisie, zijn rentree maakt op de Nederlandse velden. "Ik stel altijd doelen voor mezelf. Bij Vitesse was dat: contract afdwingen, debuteren en slagen.

Dat laatste is – mede door blessures – niet gelukt. Het is mooi dat ik het nu alsnog namens Vitesse kan laten zien. Ik wil weer lekker voetballen en het plezier terugvinden.”

Na een goed seizoen bij NAC Breda verdiende Tighadouini in 2015 een transfer naar Malaga, waar hij nog tot medio 2020 onder contract staat.

Sterke aanval

Eerder slaagde Vitesse er al in een andere oude bekende, Ricky van Wolfswinkel, terug te halen. Met het tweetal en de talentvolle aanvallers Milot Rashica, Nathan, Yuning Zhang en Mitchell van Bergen heeft trainer Henk Fraser over zijn voorhoede in ieder geval niets te klagen.
 

TG / Foto’s SV

Hoofdsponsor: