10 maart 2011 In de media

Matic doorloopt medische keuring bij Benfica alvast

Over een paar maanden krijgt de transfer werkelijk gestalte, maar Nemanja Matic bevond zich woensdag alvast in Lissabon voor de medische keuring bij Benfica.
De 22-jarige Serviër, die op dit moment op huurbasis uitkomt voor Vitesse, verruilt Chelsea na het seizoen voor de Portugezen. Hij werd betrokken in de deal die Chelsea en Benfica sloten aangaande David Luiz en kijkt uit naar zijn eigen transfer.

“Benfica is een grote club en dit is een grote stap voorwaarts voor mij”, aldus Matic op de clubwebsite van de regerend kampioen van Portugal. “Ik weet dat Benfica heel veel fans heeft en de Europa Cup twee keer won; dat alleen al geeft hoog op van de club. Ik heb veel gehoord over spelers die hier geweest zijn, zoals Javi García. Pablo Aimar is de bekendste ex-speler van Benfica in mijn land. Ik keek vroeger vaak naar de Spaanse competitie en zag dan Aimar. Ik ben blij in zijn voetsporen te kunnen treden.”

Benfica doet altijd mee in één van de Europese competities en dat was voor Matic een belangrijke reden ‘ja’ te zeggen op de aanbieding. “Ik heb nog nooit in de Champions- of Europa League gespeeld”, zegt hij. “Voor iedere voetballer is dat een geweldige ervaring.” Zowel ex-trainer Theo Bos als huidig trainer Albert Ferrer maakt(e) gretig gebruik van Matic bij Vitesse: hij speelde dit seizoen vrijwel alle duels sinds zijn komst.

Voetbalzone

Hoofdsponsor: