4 augustus 2015 In de media

Tijdsduur overschrijving Solanke

Vitesse maakte dinsdag bekend dat de nieuwe aanwinst Dominic Solanke de komende weken nog niet speelgerechtigd is. Waarom duurt dit zolang? De vitesse.org redactie zocht het uit.
Voor het overschrijven van minderjarige spelers is meer administratie vereist door FIFA. In 2014 werd een periode van 4 tot 6 weken aangehouden voor een dergelijke procedure, zoals onderstaand valt te lezen. Vitesse heeft op deze termijn geen enkele invloed.

De Federatie van Betaald voetbal Organisaties (FBO) hanteert de in 2014 herziene regels van de Wet arbeid vreemdelingen (Wav) Deze herziening heeft gevolgen voor het tewerkstellen van beroepsvoetballers afkomstig uit landen buiten de EU, EER en Zwitserland. Daarnaast bestaat er een nieuwe procedure voor het aanvragen van tewerkstellings- en verblijfsvergunningen voor niet-EU spelers. Dit is op de 17-jarige Solanke van toepassing.

Hier volgt de van toepassing zijnde passage:

Voor minderjarige spelers geldt tevens dat voor een internationale transfer (zowel van een amateur speler als een contract speler), vooraf toestemming aan de FIFA (via FIFA TMS) dient te worden gevraagd.

Teneinde deze toestemming van de FIFA voor een dergelijke overschrijving, dient de beoogde nieuwe club van de speler verscheidene documenten, opgesteld in één van de officiële FIFA talen, te verstrekken aan de verzoekende bond.

De benodigde documenten dienen in de vorm van PDF bestanden bij het desbetreffende verzoek te worden gevoegd. De verzoekende bond zet de gegevens in FIFA TMS. De behandeling van een dergelijke zaak door de FIFA, die moet zijn afgerond voor het mogelijke verzoek om overschrijving kan worden ingediend, zal ongeveer 4 tot 6 weken duren.

Zie voor het hele document: info van de FBO (PDF pagina 3 is van toepassing)
 

Supportersvereniging Vitesse / FBO / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: