29 juni 2017 In de media

Tim Matavž tekent bij Vitesse

Tim Matavž tekent in Arnhem een contract voor drie seizoenen. De Sloveens international speelde al eerder in Nederland en kwam toen tot ruim 200 officiële duels en 95 doelpunten.
Matavž maakte in seizoen 2006|2007 zijn debuut in het profvoetbal. Na een succesvol seizoen bij het Sloveense ND Gorica, haalde FC Groningen de doelpuntenmaker naar Nederland. De spits maakte vervolgens furore bij FC Groningen waardoor hij een transfer afdwong naar PSV. Met de ploeg uit Eindhoven won Matavž de KNVB Beker in seizoen 2011|2012 en pakten zij daaropvolgend ook de Johan Cruijff Schaal.
 
De inmiddels 28-jarige Matavž maakte op 4 juni 2010 zijn debuut in het nationaal team van Slovenië. Hij was met zijn land actief op het WK 2010 in Zuid-Afrika. Matavž kwam in 31 wedstrijden voor de nationale selectie tot tien treffers.
 
Via FC Augsburg, Genoa CFC en 1. FC Nürnberg keert de veelvoudig Sloveens international nu terug op Nederlandse bodem.
 
Matavž over zijn terugkeer op de Nederlandse velden: “Mijn grootste successen heb ik in Nederland beleefd. Daarom ben ik blij dat ik nu weer de kans krijg om mijn kwaliteiten hier te laten zien. Ik wil dolgraag deel uitmaken van Vitesse. Ik sta te poppelen om aan te sluiten bij de groep.”
 
Technisch directeur Mo Allach: “Na het vertrek van Ricky van Wolfswinkel hebben we zorgvuldig onze tijd genomen. Met Tim halen we een ervaren spits in huis. Hij heeft in verschillende competities en op internationaal niveau gespeeld. Het kenmerkt zijn wil en drive dat hij terugkeert naar de Eredivisie.”
 
Matavž is na Thomas Bruns, Thulani Serero en Fankaty Dabo de vierde zomerse aanwinst. Daarnaast verlengde Arnold Kruiswijk zijn contract met twee seizoenen en werd de optie in het contract van Milot Rashica gelicht waardoor de rappe vleugelaanvaller tot medio 2020 onder contract staat in Arnhem.
 

Media preview
Vitesse / Foto’s SV – Vitesse

Hoofdsponsor: