1 januari 2020 In de media

Tim Matavz staat op het punt om de deur achter zich dicht te trekken bij Vitesse

Vitesse raakt mogelijk Tim Matavz kwijt. Het Turkse Göztepe heeft verregaande interesse in de Sloveense spits. Dat blijkt uit contact tussen het Turkse medium AT News en Omroep Gelderland.
Het vertrek van Matavz kan snel worden afgerond. Dat zou betekenen dat de 30-jarige international Vitesse met onmiddellijke ingang gaat verlaten. Het contract van de aanvaller loopt komende zomer af. Vitesse kan dus nu nog een transfersom voor Matavz vragen.

Göztepe is volgens goed ingevoerde bronnen het meest concreet voor Matavz. De club uit Izmir komt uit in de Super Lig, het hoogste niveau in Turkije. Göztepe staat op dit moment op de tiende plaats.

Ook een aantal clubs uit Saoudi-Arabië is in de markt voor de centrumspits die sinds 2017 voor Vitesse uitkomt. Dit seizoen begon Matavz uitstekend bij Vitesse, maar hij kende ook een mindere periode en belandde onder trainer Slutskiy zelfs op de bank. 

Aan het begin van dit seizoen wilde het Turkse Besiktas Matavz al overnemen, maar Slutskiy sprak toen zijn veto uit voor een vertrek en Vitesse liet de Sloveen niet gaan. Matavz zou ook nu weer open staan voor een transfer. Vitesse gaat desgevraagd niet in op geruchten rond spelers. 

Omroep Gelderland / foto’s SV

Hoofdsponsor: