2 september 2019 In de media

Tim Matavz zet met weloverwogen overtreding Vitesse op scherp

De Vitesse-aanvalsleider vond dat de wedstrijd Vitesse vs AZ naar een doelloos gelijkspel dreigde te kabbelen, terwijl er naar zijn mening veel meer in zat.
Na een vermeende overtreding op Jay Roy Grot bleef de Vitesse-speler in het strafschopgebied van de tegenstander geblesseerd op de grond liggen. De spelers van Az twijfelden zichtbaar even, maar speelden toch gewoon door.

Tim Matavz besloot bewust het vuurtje op te stoken en de AZ speler Midtsjø, die op dat moment in balbezit was, een flinke beuk te verkopen. Het leverde hem uiteindelijk een gele kaart op, maar waar hij meer naar op zoek was gebeurde, namelijk dat de vlam in de pan sloeg en Vitesse weer strijdbaar werd.

"Ik vond dat wij een beetje in slaap gesukkeld waren”, reageerde Matavz in de Geldelander. "Midtsjø gaf mij het middel om iedereen op scherp te zetten. Hij deed dat niet slim. Schiet hij de bal uit, dan kabbelt de wedstrijd rustig naar de rust toe. AZ had de controle. Nu raakte iedereen oververhit. Dat was mijn opzet, ja. Mijn plan is helemaal geslaagd.”

Vitesse schakelde door het opstootje naar een versnelling hoger en ging op zoek naar de overwinning tegen een overduidelijk door Europees voetbal eerder in die week, vermoeid AZ. En dat lukte uiteindelijk door toenemend druk zetten op het Alkmaarse doelgebied en, na hands van AZ-speler Aboukhlal, via de benutte strafschop van Matus Bero.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: