20 oktober 2021 In de media

“Toen ik nog in Nederland speelde, was Vitesse altijd een lastige tegenstander”

Steven Bergwijn gaat donderdag voor het eerst sinds zijn transfer naar Tottenham Hotspur weer een Nederlandse club treffen. De 24-jarige aanvaller was er ruim een maand uit met een blessure, maar zal donderdag in het Conference League-treffen met Vitesse zijn rentree maken.

‘Vitesse is altijd een lastige tegenstander’

Dat heeft manager Nuno Espírito Santo woensdag bekend gemaakt tijdens een persconferentie, waarbij Bergwijn zelf ook aan het woord kwam. “Toen ik nog in Nederland speelde, was Vitesse altijd een lastige tegenstander. Ze maken graag het spel en het zal moeilijk worden in hun stadion. Maar wij zijn Tottenham en we hebben veel kwaliteit.”

Bergwijn was aan het begin van dit seizoen aan een revival bezig, na een matige vorige jaargang. “Of jullie de beste Bergwijn al gezien hebben? Nee, ik kan wel beter. Vorig seizoen was moeizaam, maar dit seizoen ging het beter, totdat ik geblesseerd raakte”, aldus de dertienvoudig Oranje-international. “Zo is het leven. Blessures, ze horen erbij. Het is belangrijk om dichtbij mezelf te blijven. Ik weet wat ik kan en het is nu hoog tijd om mezelf te laten zien.”

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: