18 september 2012 In de media

Tomas Kalas: ‘Mooie sfeer tijdens Airbone-duel’

Vitesse vs Heracles Almelo staat in het teken van Airborne. Hiermee wordt jaarlijks de Slag om Arnhem herdacht. Niet alleen de wedstrijd staat in het teken van de Airborne. Ook het programma rondom het duel is aangepast.
Vorig seizoen maakte Tomas Kalas zijn debuut in het geel-zwart in het ‘Airborne’ duel tegen Roda JC. "Er was een mooie sfeer vorig seizoen tijdens mijn debuut”, aldus de centrale verdediger.

De festiviteiten zijn in overeenstemming met de Supportersvereniging Vitesse georganiseerd. Naast de aanwezige veteranen zijn er ook weer doedelzakspelers, grote zwaaivlaggen en megadoeken. Ook VitesseVandaag staat, net als voorgaande jaren, in het teken van de Airborne. Ook wordt de muziekkeuze deels aangepast. Daarnaast is ook de wedstrijdposter, met Tomas Kalas daarop, toegespitst op het altijd speciale duel.

Voor Kalas is de terugkerende Airborne-wedstrijd een speciaal moment. Vorig seizoen debuteerde de Tsjechische verdediger namelijk tijdens het speciale duel. Toen werd Roda JC met 5-0 terug naar Kerkrade gestuurd”. Ik heb toen gehoord hoe belangrijk de Airborne herdenking is voor Arnhem en omstreken.” Kalas kijkt met plezier terug op zijn debuut en de ruim gewonnen wedstrijd: “Er heerste een goede en mooie sfeer in GelreDome. Het was fantastisch om voor het eerst in zo’n mooi en groot stadion te spelen”.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: