5 juni 2012 In de media

Tomáš Kalas rekent op nog een seizoen Vitesse

Tomáš Kalas speelt vanavond met Tsjechië onder 21 de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Andorra. Bij winst plaatst de centrumverdediger zich met zijn land voor de play-offs.

Daarin kan vervolgens deelname aan het Europees kampioenschap onder 21, dat volgend jaar in Israël wordt georganiseerd, worden veiliggesteld. Vlak voor zijn vertrek naar het nationale jeugdelftal van Tsjechië sprak de redactie met de jongeling die dit seizoen indruk maakte bij Vitesse. “Ik reken erop dat ik hier volgend seizoen ook speel.”

“De wedstrijden in de play-offs tegen RKC Waalwijk waren mijn 36e en 37e officiële wedstrijd in het eerste elftal van Vitesse. Dat het zo succesvol zou verlopen had ik niet verwacht. Ik had eigenlijk helemaal geen verwachtingen. Dat kon ook niet, omdat ik geen vergelijkingsmateriaal had. Als ik het begin van dit seizoen vergelijk met nu dan heb ik de grootste stap in mijn carrière gezet tot nu toe. En dat dankzij Vitesse. Vanaf het moment dat ik begon te spelen wist ik dat het goed zat. Dat was thuis tegen Roda JC, 5-0 winst (zaterdag 17 september, red.). Ik was gefocust en vastberaden dat die kans snel zou komen en dat ik hem meteen zou pakken.”

De speler die afgelopen seizoen samen met aanvoerder Guram Kashia in het hart van de verdediging stond keek alvast voorzichtig vooruit op het nieuwe seizoen. “Het wordt zowel voor Vitesse als voor mij een grote uitdaging om het succes te evenaren of misschien zelfs te overtreffen. In de Eredivisie kent iedereen mij nu. Dat merkte ik na de winterstop al. Tegenstanders gaan op zoek naar je zwakke punten en proberen daarvan te profiteren. In de media zag ik het ook terug. De beoordelingen werden lager terwijl ik hetzelfde bleef spelen. Dat zegt wel iets. Al trek ik mij er niet zoveel van aan. Ik ben niet iemand die snel de druk voelt. Gezonde wedstrijdspanning is er altijd, maar dat helpt mij om beter te presteren. De kans is erg groot dat ik blijf. Het hangt alleen nog af van de nieuwe trainer van Chelsea die voor als nog niet bekend is. Zowel Chelsea, Vitesse als ik staan positief tegenover nog een jaar in Arnhem.”

Lees het hele interview in de nieuwe MijnVitesse. Het laatste officiële clubmagazine van dit seizoen valt begin volgende week bij alle seizoenkaarthouders, leden van MijnVitesse+, leden van de businessclub Vitesse GelreDome en Amstellounge op de mat. Een los nummer kost € 2,50,- en is te koop in de Vitesse Fanzone bij GelreDome. 

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: