12 april 2012 In de media

Ton Lokhoff zet Berghuis op de bank

Ton Lokhoff kijkt naar eigen zeggen liever niet over wedstrijden heen. Maar de
VVV-trainer, die vanavond met zijn ploeg Vitesse ontvangt in De Koel, heeft het thuisduel tegen ADO Den Haag eind deze maand rood omcirkeld in zijn agenda.

Om dat duel tegen de huidige nummer vijftien nog enigszins relevant te maken, is het van belang dat VVV voor die tijd het gat op de ranglijst (momenteel vier punten) verkleind heeft. Lokhoff: „Willen we ADO nog nerveus maken en straks op een afstand staan waarin we in een onderling duel over ze heen kunnen springen, moeten we de komende twee duels tegen Vitesse en FC Utrecht punten halen.”

Buiten de drie cruciale duels tegen Vitesse, FC Utrecht en ADO speelt VVV enkel nog tegen titelkandidaten: AZ en Ajax (beide uit) en FC Twente op de laatste speeldag thuis.

Vier opeenvolgende nederlagen hebben de hosanna-stemming verdreven uit De Koel. Toch ziet Lokhoff aanknopingspunten na de laatste nederlaag, vorige week in Eindhoven tegen PSV. „Qua organisatie en druk zetten, zag het er stukken beter uit dan tegen NEC en Heerenveen.” Waar het de laatste weken aan schort: stootkracht. Lokhoff: „We creëren te weinig kansen. Maar vergeet niet, onze gehele voorhoede bestaat uit spelers van twintig jaar oud.

Natuurlijk heb ik het liever niet, maar spelers van die leeftijd, die allemaal ook nog eens bezig zijn aan hun eerste seizoen in de eredivisie, hebben het recht om een keer minder te spelen.” Complicerende factor, aldus Lokhoff, waren de lovende kritieken die volgden op de zegereeks van anderhalve maand geleden. „Je kunt het er wel met ze over hebben, maar dat speelt dan toch mee in de hoofden bij die jongens. Ze moeten door schade en schande wijs worden en ik ben er om ze daarbij te helpen.”

Steven Berghuis betaalt de prijs voor enkele mindere wedstrijden. De Twente-huurling maakt vanavond in de basisopstelling plaats voor Bryan Linssen. Buiten Rogier Molhoek is iedereen inzetbaar.

Opstelling VVV: Gentenaar, Timisela, Yoshida, Vorstermans, Leiwakabessy, Meeuwis, Holla, Maguire, Wildschut, Nwofor, Linssen.

Limburger

Hoofdsponsor: