24 juli 2021 In de media

‘Toni Domgjoni’; In mijn hoofd zag ik een met goud behangen grote dikke jongeman

Ik had geen idee wie Toni Domgjoni was, het klonk als een artiestennaam. In mijn hoofd zag ik een met goud behangen grote dikke jongeman met glimmend haar voor me die in het Nederlands en op zigeunermelodie zong over zijn leven op het kamp.
,,Eh, ja”, antwoordde ik. Omdat ik sprak met de hoofdredacteur van het supportersmagazine van Vitesse ging ik ervan uit dat Toni Domgjoni een voetballer (NIEUW!) was. Ik vroeg er niet naar, want als supporter is het beschamend als je je eigen spelers niet kent. ,,Fijn”, zei de hoofdredacteur. ,,Eigenlijk zou Björn het interview doen, maar op zijn werk is het norovirus uitgebroken.”

Het norovirus, dat zei me ook al niks. Ik dacht eerst aan een computervirus en daarna aan een nieuwe coronavariant die ik had gemist omdat ik het liveblog niet had ververst. ,,Björn heeft zelf geen klachten”, zei de hoofdredacteur, ,,maar hij wil niet het risico lopen dat heel Vitesse straks aan de schijterij is door hem.”

Toen ik had opgehangen begon ik te googelen. Eerst het norovirus (een buikgriep), daarna Toni Domgjoni. Hij bleek inderdaad een gloednieuwe Vitesse-speler, een 22-jarige Zwitser met Kosovaarse roots. Hoewel ik hem nog nooit had zien voetballen, was ik onder de indruk. Puur vanwege die prachtige naam. Toni Domgjoni.

Ik dacht aan Theo van Baal, de stadionspeaker van Vitesse. Die moet handenwrijvend en met de kriebels in de keel hebben gelezen over de komst van de lekkerbekkende Toni Domgjoni en thuis (onder de douche?) al aan het oefenen zijn geslagen. ,,En met nummer 22. TONIEEEE DOM-GJONIEEEE!”

(Remco Kock is columnist van De Gelderlander, vrijwilliger van de Supportersvereniging Vitesse en schrijft als redactielid voor het supportersblad Zwart op Geel dat door de supportersvereniging voor leden wordt uitgegeven)

Ook lid worden van de Supportersvereniging Vitesse en voor slechts 15 euro (11 euro voor 60+ & 17-) 6x per jaar het full colour supportersblad vol met spelersinterviews en Vitesse-supporters wetenswaardigheden gratis thuisgestuurd krijgen? Geef je dan op via: https://vitesse.org/lid-worden

Vitesse-middenvelder en nieuwe aanwinst Toni Domgjoni. Niet dik en met goud behangen, maar afgetraind en fit

Bron: De Gelderlander / Foto's: SV

Hoofdsponsor: