29 december 2012 In de media

Top 10 meest waardevolle spelers eerste seizoenshelft

Vitesse-aanvaller Wilfried Bony en FC Twente-vleugelaanvaller Dusan Tadic zijn de meest waardevolle spelers van de eerste seizoenshelft van de Eredivisie, zo zocht SoccerNews.nl uit. Het duo bleef onder meer Graziano Pellè, Dries Mertens en Alfred Finnbogason voor. De verschillen zijn echter maar klein.
Bony scoorde dit seizoen tot dusver zestien keer. Hij is daarmee ook de topscorer van de Eredivisie. Naast die zestien treffers gaf hij ook drie assists. Waardoor hij op negentien bijdrages voor zijn ploeg komt op de helft van de competitie. Tadic kan diezelfde cijfers voorleggen. Hij scoorde acht keer en gaf elf assists en komt zo ook op negentien bijdrages.

Het duo wordt op de huid gezeten door Feyenoord-spits Graziano Pellè. De Italiaan scoorde veertien keer en gaf ook drie assists. De top vijf wordt gecompleteerd door PSV vleugelaanvaller-Dries Mertens en sc Heerenveen-spits Alfred Finnbogason. Het duo heeft zestien bijdrages voor hun ploeg achter hun naam staan. Mertens behaalde dit aantal door zeven doelpunten en negen assists en Finnbogason door veertien doelpunten en twee assists.

De top tien wordt compleet gemaakt door twee spelers met veertien bijdrages en drie met dertien bijdrages. AZ-spits Jozy Altidore (elf doelpunten en drie assists) PSV-vleugelaanvaller Jeremain Lens (zes doelpunten en acht assists) hebben dertien bijdrages. Heracles Almelo-aanvaller Samuel Armenteros (negen doelpunten en vier assists), PSV-spits Tim Matavz (acht doelpunten en vijf assists) en Ajax-middenvelder Siem de Jong (zeven doelpunten en zes assists) hebben allen dertien bijdrages.

Top tien spelers met meeste bijdrages voor zijn ploeg (doelpunten geven de doorslag bij gelijk aantal bijdrages):
1. Wilfried Bony (Vitesse) (19)
2. Dusan Tadic (FC Twente) (19)
3. Graziano Pellè (Feyenoord) (17)
4. Alfred Finnbogason (sc Heerenveen) (16)
5. Dries Mertens (PSV) (16)
6. Jozy Altidore (AZ) (14)
7. Jeremain Lens (PSV) (14)
8. Samuel Armenteros (Heracles Almelo) (13)
9. Tim Matavz (PSV) (13)
10. Siem de Jong (Ajax) (13)

Lees verder: http://www.soccernews.nl/news/180316/Top_10_meest_waardevolle_spelers_eerste_seizoenshelft_Eredivisie#ixzz2GRJQYxzE

Soccernews

Hoofdsponsor: