6 juni 2018 In de media

Topscorer Algerijnse competitie Oussama Darfalou naar Vitesse

De 24-jarige Oussama Darfalou heeft een vierjarig contract ondertekend. De Algerijnse spits komt transfervrij over van USM Alger. Dit seizoen werd hij met achttien treffers topscorer in de Algerijnse competitie.
De spits werd 24 jaar geleden geboren in Menaa, Algerije. Namens USM Alger kwam Darfalou dit seizoen tot 27 competitieduels. Hij scoorde dit seizoen achttien keer en noteerde vier assists. Daarmee werd Darfalou topscorer van de competitie. In seizoen 2015|2016 werd hij met USM Alger kampioen van de Algerijnse competitie. Darfalou kwam ook uit voor onder meer RC Arbaa. Ook kwam de Algerijns jeugdinternational in actie voor het Algerijns Olympisch elftal in 2016. De spits kwam tot 42 treffers in 87 wedstrijden op het hoogste niveau in zijn thuisland.

Darfalou over zijn transfer: “Na mooie en succesvolle jaren in Algerije wil ik mijzelf laten zien in Europa. Ik voel mij gevleid dat Vitesse mij die kans biedt. Ik wil mij zo snel mogelijk gaan aanpassen aan de taal, cultuur en Nederlandse speelwijze.”

Interim-technisch directeur Marc van Hintum: “We wisten dat we op zoek moesten naar een spits om die positie voor volgend jaar dubbel bezet te hebben. Darfalou gaat de concurrentiestrijd aan met Tim Matavz. Los van de goede statistieken van Darfalou, is het een mooie bijkomstigheid dat we hem transfervrij kunnen overnemen. Hij is erop gebrand om zich in Europa te gaan bewijzen.”

Darfalou is naast de eveneens transfervrije Khalid Karami en de van FC Zurich overgekomen Rasmus Thelander de derde aanwinst voor seizoen 2018|2019. Darfalou is momenteel nog in afwachting van een werkvergunning.
 

Vitesse / foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: