11 januari 2018 In de media

Tornes in wachtkamer bij Vitesse

Vitesse zet Michael Tornes in de wachtkamer. De Arnhemse club wil de komende maanden bekijken of de Deen nog wel in aanmerking komt voor een nieuw contract. De Gelderse eredivisionist wil juist met de andere keepers in de stal verder.
Vitesse toont alle vertrouwen in Jeroen Houwen (21) en Bilal Bayazit (18). De jonge keepers hebben een aanbieding voor een meerjarig contract in Arnhem op zak. Eerste doelman Remko Pasveer (34) ligt nog tot juli 2020 vast.

Gedegradeerd
Met Tornes (32) wordt pas in een later stadium gesproken. De Deen is dit seizoen gedegradeerd tot derde keeper in Arnhem. Vorig jaar kreeg hij nog de voorkeur boven Houwen. Tornes trad zodoende als invaller op tegen Go Ahead Eagles en keepte een wedstrijd tegen PEC Zwolle. Hij acteerde zonder overtuiging.

Tornes heeft een aflopend contract bij Vitesse. De Arnhemse club maakt geen haast met besprekingen met de Deen, die voorheen onder contract stond bij onder andere Bröndby, Odense en HJK Helsinki.

Rashica weg
Technisch directeur Marc van Hintum is wél volop bezig met het nieuwe seizoen. De interim 'td' gaat ervan uit dat Milot Rashica (21) in de zomer vertrekt. Er is volop belangstelling voor de Kosovaar.

Op defensief vlak moet Vitesse zeker aan de slag. Maikel van der Werff (28) is blessuregevoelig, terwijl Alexander Büttner (28) deze winter al mag vertrekken. De Arnhemse club moet verder formeel de optie voor één jaar op het contract van linksback Lassana Faye nog lichten.

Huurlingen
De kans dat Matt Miazga (22) nog een seizoen door Chelsea in Arnhem wordt gestald, is daarentegen nihil. De Amerikaan is al bezig aan zijn tweede jaar in Gelderland. Dan is een vervolgstap logisch. Fankaty Dabo (22) is een andere huurling van de Engelse club. Hij heeft geen nieuw contract van Chelsea gekregen. De Brit is in de zomer transfervrij.

De toekomst van Charlie Colkett en Mason Mount in Arnhem is ook ongewis. Colkett (21) heeft nog maar weinig minuten bij Vitesse gekregen en zit momenteel met een knieblessure in Londen. Mount (19) is een parel uit de opleiding van Chelsea. Vitesse wil de aanvallende middenvelder uit Portsmouth graag nog een jaar huren. Maar de Arnhemse club is afhankelijk van de plannen van Chelsea. Mogelijk wordt de Brit wel in de fysiek veel zwaardere Championship gestald.

Plank
Luc Castaignos (25) wordt dit seizoen door Vitesse gehuurd van Sporting Portugal. De club uit Lissabon beslist daarmee over de toekomst van de spits.

,,We hebben veel zaken op de plank liggen”, reageert Van Hintum desgevraagd. ,,Met heel veel spelers moeten we nog in gesprek.”

In Arnhem lopen ook veel contracten van jeugdtrainers af. ,,Ook op dat vlak zijn we volop bezig”, zegt de technisch directeur. 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: