1 november 2021 In de media

Tottenham ontslaat trainer drie dagen voor wedstrijd tegen Vitesse

Tottenham Hotspur heeft maandag trainer Nuno Espírito Santo ontslagen. De Londense club, die donderdag tegen Vitesse speelt in de Conference League, houdt de Portugees verantwoordelijk voor de slechte resultaten.
Nuno kwam afgelopen zomer over van Wolverhampton Wanderers en was pas vier maanden in dienst bij Tottenham, dat teleurstellend achtste staat in de Premier League. Afgelopen zaterdag verloor de Champions League-finalist van 2019 met 0-3 van Manchester United. Twee weken geleden was Vitesse in het GelreDome ook al te sterk (1-0) voor de ‘Spurs’.

Het is nog niet bekend wie de 47-jarige Nuno donderdag in Londen zal vervangen in de return van Tottenham tegen Vitesse. Ook de Portugezen Ian Cathro, Rui Barbosa en Antonio Dias, die deel uitmaakten van de staf, zijn ontslagen. Antonio Conte zou volgens Britse media in beeld zijn als opvolger.

Technisch directeur Fabio Paratici spreekt in een korte verklaring op de website van Tottenham van een moeilijk besluit. “Nuno is een echte gentleman en hij zal hier altijd welkom zijn”, zegt de Italiaan. “We bedanken hem en wensen hem veel succes in de toekomst.”

Tottenham tegen Vitesse begint donderdag om 21.00 uur in het Tottenham Hotspur Stadium.

Stand groep G Conference League

  • 1. Stade Rennais 3-7 (6-4)
  • 2. Vitesse 3-6 (4-2)
  • 3. Tottenham Hotspur 3-4 (7-4)
  • 4. NS Mura 3-0 (2-9)

Bron: NuSport / Foto's: SV

Hoofdsponsor: