23 oktober 2018 In de media

Trainer Jong Vitesse vraagt iedereen ‘in de spiegel te kijken’

Jongt Vitesse leed een teleurstellende thuisnederlaag tegen Barendrecht in de tweede divisie (0-1, Anthony Biekman). Trainer Joseph Oosting was een dag later nog niet over zijn boosheid heen.
Oosting zag zaterdagavond op sportcentrum Papendal weinig terug van de ploeg die een week eerder koploper IJsselmeervogels versloeg (2-1).

,,Het was een heel slechte zaterdag”, bekende hij . ,,De eerst tien minuten ging het nog, daarna was het gewoon slecht. Ik miste de passie, de absolute wil om te winnen, de teamgeest. Ik zag geen ploeg die tot het gaatje wilde gaan om een resultaat te halen. We hebben terecht verloren, als ik kijk naar de energie die Barendrecht in de wedstrijd gooide.”

Oostings reactie was ‘boosheid’. ,,Dat zit nu, een dag later, nog steeds in mijn lichaam, merk ik. En dat was direct na de wedstrijd ook het geval. Ik heb de jongens gevraagd dit weekend eens voor de spiegel te gaan staan en zich af te vragen of ze echt alles hebben gedaan om te winnen.”

Zelf deed hij dat al. ,,Ik vlak mezelf natuurlijk niet uit, ik ben ook voor de spiegel gaan staan. Hoe kan het dat een ploeg van mij op deze manier in het veld staat. Motiveer ik niet genoeg? Het zijn spelers die vaak als kind bij Vitesse kwamen voetballen met de droom ooit prof te worden.”

,,Ik kom daar maandag (vandaag,red.) in de nabespreking nog op terug. Heb je er alles aan gedaan of dacht je op 80 procent wel even een wedstrijd te kunnen winnen. Want dat gaat ons niet lukken in de tweede divisie”, weet Oosting. ,,Van mezelf weet ik in elk geval dat ik er alles aan heb gedaan.”

Wedstrijdverslag
De enige treffer werd vlak voor rust gescoord door Anthony Biekman.

Na de pauze ging Vitesse vergeefs op jacht naar de gelijkmaker. Door de nederlaag klom Barendrecht over de Arnhemse beloften heen naar de 14de plaats. Jong Vitesse staat na negen duels slechts 15de met 9 punten, 10 minder dan Jong Sparta en 2 minder dan Jong Almere City FC. Met die twee ploegen vecht Jong Vitesse nog een onderlinge overlevingsstrijd uit. 

Komende week gaat Jong Vitesse op bezoek bij FC lienden, dat 16de staat.

Stand onderin: 14. Barendrecht  10; 15. Jong Vitesse 9, 16. FC Lienden 9, 17. Scheveningen 8, 18. VVSB 2. 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: