7 januari 2014 In de media

Trainer van Vitesse selecteert door

De selectie van Vitesse is tot en met komende zaterdag op trainingskamp in Abu Dhabi. Gisteren reisde de ploeg van trai­ner Peter Bosz af naar de Verenig­de Arabische Emiraten. De Arn­hemmers bereiden zich in het steenrijke olieland voor op de tweede seizoenshelft, die zater­dag 18 januari start met een uit­duel tegen PEC Zwolle.
Bosz werkt tijdens het winterse trainingskamp met een handvol nieuwe spelers. Van FK Rad komt de 19-jarige spits Uros Djurdjevic over en Chelsea stalt de nieuwe aankoop Bertrand Traore (18) di­rect in Arnhem. Twee potentiële basisspelers. De clubloze Ivan Obradovic is op proef. Beloften­spelers Elmo Lieftink, Robin Go­sens, doelman Jeroen Houwen en Gino Bosz zijn ook mee naar Abu Dhabi. Zij hebben het afgelopen half jaar goed gepresteerd bij Jong Vitesse, maar zijn toch vooral ge­selecteerd om tijdens trainingen ook onderlinge wedstrijden (elf tegen elf) te kunnen spelen. Na het vertrek van Gaël Kakuta en Sam Hutchinson (terug naar Chel­sea), Jonathan Reis (contract ont­bonden) en het terugzetten van huurlingen Cristian Cuevas en Ju­nior Santos naar de beloften ble­ven te weinig spelers over.

Voor Peter en zoon Gino Bosz is het de eerste keer dat zij samen op een winters trainingskamp gaan. De twintigjarige middenvel­der trainde al wel vaker mee met de selectie. „Niets bijzonders dus”, aldus Bosz, die er niet te veel ruchtbaarheid aan wil geven. De oefenmeester uit Apeldoorn liet al eerder weten dat zijn aan­wezigheid in Arnhem geen voor­deel is voor zoon Gino. „Hij is toch de zoon van de trainer”, zei hij vlak na zijn aanstelling.

Vitesse speelt dinsdag om 16.30 uur in het Zayed Sports City Sta­dium een oefenduel tegen VfL Wolfsburg, een subtopper in de Duitse Bundesliga. Vrijdag (18.30 uur) is Hamburger SV, getraind door Bert van Marwijk, tegenstan­der van de Arnhemmers.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: