2 maart 2010 In de media

Trainer Vitesse predikt rust in moeilijke tijden

Tijdens een uitje naar Maas­tricht kreeg Theo Bos plots een rits vreemde sms’jes te lezen. ‘ Sterkte, succes van­daag’. Een belletje naar huis leerde hem de reden.

Theo Bos vroeg gistermid­dag tijdens ‘het crisisbe­raad’ maar één ding van de clubleiding van Vites­se. Zorg nu de druk toeneemt en paniek op de loer ligt, vooral dat het rustig blijft. „Ik wist dat er een gesprek was maandagmiddag om twee uur, dat stond al twee weken. Ik was in Maastricht, daar kreeg ik ineens sms’jes met ‘ sterkte van­daag, succes’, heb ik maar even naar huis gebeld om te vragen wat er aan de hand was. Toen hoorde ik dat in de krant stond dat er cri­sisberaad was bij Vitesse. Dat heeft me verbaasd, heb ik ze in het ge­sprek ook verteld. Juist nu moet je als club zorgen dat je rust creëert.
Dat is nu gedaan door mij het ver­trouwen te geven”, vond Bos.

Hoewel de partijen aan de tafel bij Vitesse niet van een ‘crisisberaad’ wilden spreken, erkenden Bos en technisch directeur Marc van Hint­um – woordvoerder namens de club in deze kwestie – dat er negen duels voor het einde van de com­petitie grote zorgen zijn over de prestaties van het elftal. „Ik vind het ook terecht dat de club hun zorg met mij wil delen” reageerde Bos. „ Ik zeg niet dat er niks aan de hand is.”

Bos liet al weten dat hij met de fi­nale van het seizoen voor de boeg op zoek gaat naar mentaal weerba­re spelers. „Het is mijn stellige overtuiging dat wij met deze spe­lers in de eredivisie kunnen blij­ven”, aldus de trainer, die met zijn spelers vandaag, na een vrije dag, richting de kraker met ADO Den Haag gaat koersen. „Een hele be­langrijke wedstrijd en daarna krij­gen we nog veel ploegen die in het zelfde schuitje zitten als wij.”

Technisch directeur Marc van Hint­um: „We hebben een loodzwaar programma gehad met PSV, Twen­te, Ajax en AZ, ploegen tegen wie je normaal gesproken alleen bonus­punten scoort. We zijn alleen veel te wisselvallig, daardoor zijn we in deze positie beland. Ik heb het zelf bijWillem II meegemaakt, Theo kent het ook. Het laatste wat je nu moet doen is met de vinger naar el­kaar gaan wijzen.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: