7 juli 2018 In de media

Trainingskamp dag 4: nieuwelingen sluiten aan

Op dag vier van het trainingskamp in Karinthië stond er weer een ochtendtraining op het programma.
De nieuwste spelers, Eduardo, Hilary Gong en Danilho Doekhi, sloten voor de eerste keer aan bij de selectie.

Niets wees er op dat nog geen 24 uur geleden een oefenwedstrijd was gespeeld. Hoofdtrainer Leonid Slutskiy onderwierp de manschappen, niet voor het eerst dit trainingskamp, aan een pittige training.

De training begon rustig met, na de warming-up, een paar potjes voetvolley. Daarna was het gedaan met de pret. Eerst volgde een elf-vs-elf partijspel en later werd de groep opgesplitst. Op het ene veld werd een groot partijspel gespeeld en even verderop werd een intensieve drie-vs-drie partij afgewerkt.

Dat iedereen strijdt voor een basisplaats is wel duidelijk. Mooie doelpunten werden afgewisseld met tackles die de scherpte overduidelijk liet zien. Ook nieuwkomer Gong werd gelijk op de proef gesteld, maar de Nigeriaan kon de training afmaken ondanks een tackle.

Na de training was het de beurt aan de staf en de inmiddels ook aangekomen directie en het bestuur. In een gemixte samenstelling en onder leiding van scheidsrechter Slutskiy won na twee keer twintig minuten team oranje, met daarin onder meer de Vitesse-iconen Marc van Hintum, Nicky Hofs en Raimond van der Gouw.
 

Vitesse / Foto’s SV / Vitesse

Hoofdsponsor: