8 juli 2018 In de media

Trainingskamp dag 5: ‘Ik ben helemaal kapot’

Op dag vijf van het trainingskamp staan twee trainingen op het programma. In de ochtend werd weer volop aan de conditie gewerkt. Hijgend, puffend en steunend kwamen de spelers na bijna anderhalf uur van het veld in Karinthië.
Stipt om 11.00 uur begon de warming-up onder leiding van fysiek trainer Angel Acena Rodriguez. Vervolgens werd er positiespel gespeeld en dat werd later uitgebouwd naar partijvormen. 

In continu wisselende formaties moest iedereen vol aan de bak. De intervallen waren kort, met regelmatig drinkpauze, maar de intensiteit was wederom hoog.

Terwijl een deel van de groep als cooling down ging strechen, eindigde de ochtendtraining voor de vooral jonge en nieuwe spelers met korte en felle 3-vs-3 partijtjes. Team oranje, met Thomas Buitink, Jesse Schuurman en Danilho Doekhi stapten als winnaars van het veld.

'Ik ben helemaal kapot' was een veelgehoorde zin aan het einde van de felle ochtendsessie. Vanmiddag volgt nog een training. Dan wordt vooral op standaardsituaties getraind. Maandagavond staat de tweede oefenwedstrijd op het programma. Om 18.00 uur wordt afgetrapt vs de kampioen van Oekraïne, Shakhtar Donetsk. De wedstrijd wordt gespeeld in de Jacques Lemans Arena (adres: Unterbergen 2, 9300 St. Veit an der Glan).

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: