9 juli 2018 In de media

Trainingskamp dag 6: Ochtendtraining en oefenwedstrijd

Op dag zes van het trainingskamp vindt om 18.00 uur de tweede oefenwedstrijd plaats. In de ochtend wordt er eerst nog licht getraind.
Om 18.00 uur wordt in de Jacques Lemans Arena in Sankt Veit an der Glan, op vijf minuten rijden van het spelershotel, afgetrapt vs Shakhtar Donetsk, de kampioen van Oekraïne. Shakhtar Donetsk zendt de wedstrijd uit op Futbol 2. Voor de resterende twee wedstrijden hoopt Vitesse weer een eigen stream beschikbaar te kunnen stellen.

Vitesse en de topploeg uit Oekraïne kwamen elkaar in de voorbereiding op seizoen 2016|2017 ook al eens tegen. Op het terrein van v.v. Loenermark waren de Arnhemmers dankzij doelpunten van Mitchell van Bergen en Nathan met 2-0 te sterk.

Shakhtar Donetsk heeft een behoorlijk gevulde prijzenkast. In 2008|2009 wonnen zij de UEFA Cup, de ploeg is elfvoudig landskampioen en won ook elf keer de beker, waaronder de afgelopen drie jaar op rij. In de afgelopen veertien jaar werd de ploeg maarliefst tien keer landskampioen.

De ploeg uit Oost-Europa heeft al drie oefenduels in de benen. Op dinsdag 26 juni won de ploeg met 3-2 van Brøndby IF. Vier dagen later werd het 0-0 vs CSKA Sofia. Op donderdag 5 juli werd overtuigend gewonnen vs Austria Wien (3-0).

De eerste oefenwedstrijd van Vitesse van dit seizoen ging met 1-2 verloren vs het Oostenrijkse Wolfsberger AC. Oussama Darfalou maakte zijn eerste treffer in dienst van Vitesse.

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: