10 juli 2018 In de media

Trainingskamp dag 7: Pret op het water

Dag zeven van het trainingskamp stond in het teken van teambuilding. Na zware trainingen en twee oefenwedstrijden ging de selectie, samen met de staf, het water op.
Op de prachtige Faaker See in Karinthië stapten de spelers en stafleden in kano's en op surfborden. Het duurde nog geen minuut of de eerste kano was al omgeslagen. En zoals dat met voetbalhumor gaat, lagen er snel meer boten om. Een ding was zeker: niemand zou met een droog pak terugkeren op de kant.

Nadat iedereen wat rondjes had gepeddeld was het startpunt van de officiële wedstrijd aan de rand van een prachtig eiland. Toen eenmaal de teams waren geformeerd en iedereen in zijn kano had plaatsgenomen, was het fanatiek peddelen geblazen. Het werd een gezellige chaos. Spelers te water, ondergelopen kano's en ronddrijvende peddels. Niet bij iedereen verliep de race vlekkeloos. Hoe dan ook stapte iedereen na zo'n anderhalf uur voldaan uit het water.

Na de prijsuitreiking werd koers gezet naar de even zo mooie Wörthersee. In een strandclub werd genoten van de lunch. De middag werd abrupt afgebroken toen het noodweer losbarstte. Eenmaal terug in het hotel werd de gezellige dag afgesloten met een lekkere barbecue.

Na deze teambuildingsdag kunnen de spelers vanaf woensdag weer vol aan de bak. Naast de loodzware trainingen staan er nog twee oefenwedstrijden gepland. Te beginnen op vrijdag 13 juli om 18.00 uur vs het Russische FK Arsenal Toela.

Vitesse / Foto’s SV & Vitesse

Hoofdsponsor: