3 januari 2017 In de media

Trainingskamp Vitesse: dag 1

Nadat de selectie maandagmorgen 2 januari bijeenkwam en tot het middaguur de eerste training in 2017 afwerkte, werd in de middag koers gezet richting Zuid-Spanje.
In Orihuela Costa verblijft de selectie tot en met zaterdag 7 januari.

De groep vertrok om kwart over vijf vanaf vliegveld Eindhoven naar Allicante. Daarna volgde een busreis die de ploeg naar het welbekende hotel bracht. De afgelopen jaren is het resort Campoamor in de winterse periode een vaste stek voor de Arnhemmers.

Om de tijd op de luchthaven zo goed mogelijk door te komen had het duo Maikel van der Werff en Ricky van Wolfswinkel, vlak voor de Kerstdagen al in actie gekomen door de auto van Navarone Foor volledig in te pakken, wederom een grap in petto. Slachtoffer ditmaal was Matt Miazga. De Amerikaan werd plots streng aangesproken door de marechaussee en hem werden enkele vragen gesteld omtrent de inhoud van zijn rugzak. ‘Dader’ Van der Werff filmde het schouwspel met een grote glimlach achter de nietsvermoedende verdediger.

Onder de 24 spelers is ook Julian Calor. De middenvelder van Jong Vitesse is net als Kai Koreniuk, Lassana Faye en Wouter Dronkers toegevoegd aan de selectie in Spanje. Calor, die een prima eerste halfjaar kende in de Tweede Divisie, kijkt uit naar de week: “Ik heb de Kerstdagen rustig beleefd, ook wetende dat ik met de eerste selectie mee mocht op trainingskamp. Ik ga er zeker van genieten en ga mijn uiterste best doen. Dit is vooral een mooie ervaring.”

Rond half acht landde de Boeing 737 op het Spaanse vliegveld en na een busreis van een klein uurtje was de eindbestemming bereikt. De avond werd afgesloten met een diner waarna de spelers de kamers opzochten. Dinsdagochtend staat de eerste oefensessie gepland op één van de velden naast de prachtige golfbanen die het resort rijk is. De eerste foto's van de training.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: