13 oktober 2017 In de media

Trainingspartij Vitesse wekt woede Fraser

Henk Fraser houdt voor het duel met Heracles Almelo het basisteam van Vitesse intact. Maar de coach gaat voor de trip naar Overijssel nog wel ‘even met wat mensen zitten’. Aanleiding is de gemakzucht op de training van vrijdag.
Fraser ergerde zich gisteren aan een partij, waarbij de tweede keus achteloos won. ,,Daar ben ik wel even van geschrokken”, zei de trainer. ,,De groep heeft krediet, maar die is niet absoluut.”

Fraser trainde de voorbije dagen weer met zijn volledige groep. Bij Vitesse keerden de basisklanten Guram Kashia, Thulani Serero, Milot Rashica en Tim Matavz ongeschonden terug na de interlandweek. 

Mason Mount
Fraser koos daarmee voor het logische elftal. maar de coach stelde nadrukkelijk dat Mason Mount dicht tegen de basis aan zit. De huurling van Chelsea ontwikkelt zich in razend tempo in Arnhem. ,,Deze partij onthoud ik wel. Dit staat even genoteerd. Zeker als spelers als Mount zich zo laten gelden. Hij heeft wél de drive. Ik eis meer van deze groep.”

Bosz en Oude Kotte
Fraser haalt voor Heracles Gino Bosz en Thomas Oude Kotte bij de groep. Zij worden overgeheveld uit Jong Vitesse, omdat Maikel van der Werff (knie) en Arnold Kruiswijk (rug) niet inzetbaar zijn. ,,We zitten nu dun in de centrumverdedigers. Ik baal stevig van de blessures.”

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Pasveer; Dabo, Kashia, Miazga, Büttner; Bruns, Serero, Foor; Rashica, Matavz, Linssen.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: