27 juli 2016 In de media

Transfer Michael Tornes definitief afgerond

De transfer van doelman Michael Tornes is woensdagochtend officieel afgerond. De Deense doelman tekent een contract voor twee seizoenen in Arnhem.
De 30-jarige doelman was jeugdinternational voor Denemarken. De meeste wedstrijden speelde Tornes voor het Deense Brøndby IF. Ook kwam Tornes uit voor HJK Helsinki. In dienst van de Finse ploeg verbrak Tornes een record. In seizoen 2014 hoefde Tornes in 960 minuten, competitie- en bekerwedstrijden op een rij, geen enkel tegendoelpunt te incasseren.

Tornes over zijn nieuwe uitdaging: “Na al die jaren in de Scandinavische competities wilde ik graag een avontuur elders in Europa. Mijn eerste ervaring met Vitesse verliep heel goed. Ik ben prettig opgevangen en tijdens de trainingen was er veel ruimte voor individuele aandacht. Ik heb er zin in om in Nederland te gaan wonen en kijk uit naar de concurrentiestrijd met de andere keepers.”

Technisch directeur Mo Allach: “We hebben Michael tijdens het trainingskamp nadrukkelijk in actie gezien. Hij heeft daarbij een goede indruk achtergelaten. Daarnaast neemt hij een bulk aan ervaring mee. Met het aantrekken van Michael hebben we ook op de keeperspositie voldoende opties.”
 

 
Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: