8 juli 2011 In de media

Transfer Petrovic lijkt van de baan

De kans is klein dat het Servische talent Radosav Petrovic naar Vitesse komt. De 22-jarige middenvelder van Partizan Belgrado was al medisch gekeurd, maar heeft inmiddels Nederland weer verlaten.

De onderhandelingen met de speler hadden voor Vitesse niet het gewenste resultaat.

AS Roma is één van de clubs die Petrovic ook willen inlijven. De Italianen zouden zelfs een bedrag van 7,2 miljoen euro overhebben voor het talent. "Toch geven we nog niet op. Ik weet niets van Roma. Dat gaat buiten ons om. Maar alles is nog mogelijk", houdt technisch directeur Ted van Leeuwen stiekem hoop.

Vitesse heeft alles gedaan om Petrovic binnen te halen. "Wij hebben onze geloofsbrieven aangeboden. Hem het stadion laten zien, onze ambitie getoond. Het is echt strijden om zo’n speler. En wij kijken in een hoge sector waarin Vitesse een kleine club is", legt Van Leeuwen uit.

Maandag vertrekt Vitesse naar Bad Gögging waar de selectie van trainer John van den Brom zich een week voorbereidt op het nieuwe seizoen. Tot nu toe versterkte Vitesse zich alleen met de Estse keeper Marco Meertens en de Ecuadoriaanse middenvelder Renato Ibarra. De Zuid-Amerikaan sluit echter pas medio augustus aan en gaat dus ook niet mee naar Duitsland.

Ondanks de magere oogst op de transfermarkt tot nu toe, blijft Van Leeuwen rustig. "Wij wisten dat het moeilijk zou zijn. Ons criterium is kwaliteit. Dat liever dan een snelle transfer. Soms is het tandenknarsend toezien dat spelers naar een andere club gaan. Dat is ook gebeurd, maar wij kiezen er voor om geduldig te zijn. De markt komt nu langzaam in beweging. Ook voor spelers begint de tijd te dringen. Maar het gaan tegenwoordig wel steeds stroever, omdat het geld ontbreekt."

Omroep Gelderland TxT

Hoofdsponsor: