14 juni 2011 In de media

Transfer Van Wolfswinkel goed voor Vitesse

De transfer van Ricky van Wolfswinkel brengt bij Vitesse weer extra geld binnen. De club krijgt een vergoeding voor het opleiden van de spits, maar bij zijn overgang naar FC Utrecht zijn er ook afspraken over een eventuele transfer gemaakt.
Volgens De Gelderlander levert de transfer van Van Wolfswinkel naar Sporting Portugal Vitesse ‘enkele tonnen’ op. De spits vertrok in 2009 naar FC Utrecht, voor een bedrag van 2,8 miljoen euro. Vitesse bedong ook een doorverkooppercentage voor het bedrag dat Utrecht bij een eventuele transfer meer zou verdienen dan de 2,8 miljoen euro die Vitesse kreeg.

Volgens Portugese media maakt Sporting 5,4 miljoen euro over voor de komst van Van Wolfswinkel. Hoe hoog het percentage ligt willen de Arnhemmers niet bekend maken.

Sporting moet bovendien vijf procent van de totale transfersom betalen aan de FIFA. De wereldvoetbalbond verdeelt dat bedrag over de clubs die Van Wolfswinkel hebben opgeleigd; amateurclub Woudenberg, Vitesse en FC Utrecht. De voorhoedespeler doorliep de opleiding van de club uit Gelderland van 1999 tot 2009. Een groot deel van de 270.000 euro gaan dus naar Vitesse.

Voetbalprimeur

Hoofdsponsor: