20 augustus 2010 In de media

Transfergekte in Arnhem

Vitesse is sinds maandag zo ‘hot’ dat de telefoon­tjes en e-mails niet te verwerken zijn. Suppor­ters van de Arnhemse club specu­leren vooral over de versterkingen die tussen nu en 31 augustus (slui­ting transfermarkt) naar Arnhem komen.


Ted van Leeuwen krijgt superspelers aangeboden

De komst van Merab Jorda­nia als nieuwe clubeigenaar van Vitesse heeft in Arn­hem een complete transfer­gekte veroorzaakt. ‘ Het is waanzin’.

Vitesse’s technisch directeur Ted van Leeuwen wordt al dagen dol gebeld door spelersmakelaars die jacht maken op het ‘nieuwe Arn­hemse geld’. „ Het is waanzin. Dag en nacht word ik gebeld. Als ik zeg dat het de laatste dagen alleen is toegenomen, is dat een understate­ment. De aandacht voor de club is sowieso onvoorstelbaar. Zoals die persconferentie maandag heb ik in Nederland niet eerder meege­maakt. Niet bij Ajax, niet bij een nieuwe bondscoach. Nooit.”

„ Sindsdien zijn de telefoontjes zijn niet te verwerken. En er wordt een heel ander kaliber spe­lers aangeboden. Namen wil ik niet noemen, maar zeg maar het ‘ kaliber Pantelic’ ( ex Ajax, red.).”

„Toen ik ooit bij AGOVV begon, kreeg ik spelers van het tweede elf­tal van Top Oss aangeboden. Na­dat we Robert Roest haalden, dach­ten de makelaars ‘hé, dat is een an­der kaliber’. Bij Vitesse kregen we tot voor kort spelers aangeboden die tegen het eerste van Sparta aan zaten. Nu blijft alleen Zuid-Ameri­ka achter, maar ook daar komt de belangstelling op gang. We krijgen superspelers aangeboden, maar ook veel duurder ineens.”

Ook Jordania, met wie Van Leeu­wen nu dagelijks contact heeft over de beoogde aankopen,, wordt van alle kanten bestookt. „ Alsof er een pot honing staat waar de bijen op af komen. Je kunt merken dat de markt hier naar snakt. Het is in deze tijd voor makelaars niet mak­kelijk spelers kwijt te raken.”

Jordania vroeg maandag bij zijn presentatie ‘twee dagen’ om nieu­we spelers naar Arnhem te halen.

De tijd is lang verstreken en het gonst van de geruchten. Met name de connectie tussen Jordania en zijn ‘ vriend’ en miljardair Roman Abramovich van de Britse topclub Chelsea leidt tot speculaties, maar tot gisteravond laat niet tot een transfer. Van Leeuwen: „ Ze komen er aan, maar we overhaasten niet.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: