30 augustus 2010 In de media

Transferonrust verlamt Vitesse

Trainer Theo Bos van Vitesse wil niets liever dan ver­sterkingen voor zijn elftal, maar ondertussen verlamt de transferon­rust zijn ploeg. In het duel bij Feye­noord kwam Vitesse zelfs volledig lam te liggen.
Dat leidde tot een nieuwe forse ne­derlaag, 4-0, de derde op rij na Ajax (4-2) en FC Twente (0-3).
Die nederlaag was deels te verkla­ren omdat Bos iets nieuws (twee spitsen) probeerde, wat slecht uit­pakte. En deels omdat de onrust in de hoofden van trainer en spe­lers lijkt te gaan spelen.

„Het is niet ideaal”, erkende Bos gisteravond in Rotterdam. „Ik zal blij zijn als het 1 september is en er duidelijkheid is over de selectie. Ik verwacht nog zeker een paar spelers. Pas als duidelijk is wie, kunnen we gaan werken aan een ploeg. Normaal heb je daar zes we­ken de tijd voor, het is kort dag en dat is al moeilijk genoeg.”

Bos is dan ook blij dat er komend weekeinde niet wordt gevoetbald vanwege interlandwedstrijden.
De hoge verwachtingen die de Ge­orgische clubbaas Merab Jordania twee weken geleden wekte, wer­pen hun schaduw vooruit. Hoewel Jordania met vier nieuwe spelers werk maakt van zijn plannen, zijn de vragen rond zijn (af)komst lang niet afdoende beantwoord.

Zo moet Vitesse binnen twee we­ken een nieuwe begroting laten zien aan de KNVB, waarin ook de twijfels over het financiële ge­wicht van Jordania moeten wor­den weggenomen. Er wordt veel gespeculeerd over zijn banden met Chelsea-eigenaar Roman Abramo­vitsj, maar ondertussen weet nie­mand precies hoe vermogend hij is en in het verlengde daarvan: hoe stabiel de pijler onder het nieuwe Vitesse. Ondertussen heeft Vitesse zich bij het Noorse Stromsgodset IF gemeld voor jeugdinternational Marcus Peder­sen van Jong Noorwegen, maar de transfersom vormde tot gistera­vond laat een struikelblok. Van de vier nieuwe spelers die vorige week werden aangetrokken, ble­ken er deze week twee ( Rajkovic en Delac) niet speelgerechtigd. Al­leen Matic speelde in de basis, de van Ajax gehuurde Aissati begon vanwege zijn late komst (vrijdag) en de ramadan op de bank. Hij speelde een half uurtje.

Het beste nieuws voor Bos was dat de Servische middenvelder Matic een speler bleek met exceptionele kwaliteiten, zeker voor het niveau van de Nederlandse competitie. Bos verwelkomde de meerwaarde van de speler, maar constateerde ook communicatieproblemen en een groeiende onduidelijkheid op het veld; tot en met irritatie en frustratie toe. Zeker toen Feye­noord uitliep naar 4-0 via Cas­taignos en Wijnaldum. Van Leer­dam en Fer scoorden voor rust.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: