3 oktober 2012 In de media

Tribunaal: ‘Piet is gewoon niet goed genoeg’

Als hij de kans krijgt, dan zal hij die met beide handengrijpen, verklaarde Piet Velthuizen na de winst op FC Utrecht waarin hij opnieuw uitblonk.
Maar die kans krijgt de keeper van Vitesse niet. Als Louis van Gaal op zoek moet naar een vierde of vijfde optie onder lat bij Oranje dan komt hij vooralsnoguit bij Jeroen Zoet of Kenneth Vermeer. Krijgen zij terecht de voorkeur boven Velthuizen?

Aad de Mos, oud-trainer
"Velthuizen pakte een aardig balletje tegen FC Utrecht en dan roept zijn trainer Fred Rutten meteen dat hij Ti-ta-tovenaar is. Ik denk dat dat wel meevalt. Oké, ik gun Piet ook het allerbeste, hij debuteerde onder mij in de eredivisie, maar laten we hem nou niet weer bij het Nederlands elftal halen. De keuzes voor Oranje zijn duidelijk: Michel Vorm, Maarten Stekelenburg en zeker mijn per¬soonlijke favoriet Tim Krul zijn beter. Krul heeft van die drie de meeste persoonlijkheid. Dat heeft hij tijdens de Zuid-Amerika-trip van Oranie en in Turkiie laten zien."

Hans van Breukelen, oud-doelman Oranje
"Velthuizen is in topvorm. Ongelooflijk wat hij er allemaal uit ranselt, dat merkte zijn trainer Rutten terecht op. Hij verdient daarom een plek in de voorselectie. Maar dat verdient Vermeer ook. En Zoet en Erwin Mulder vind ik ook mannen voor de toekomst, Toen Edwin van der Sar stopte, was iedereen aan het klagen. ‘Oh jee, we hebben geen goede doelmannen meer’, werd er gezegd. En toch staat er nu een goede, jonge generatie keepers. Met de concurrentie voor Oranje zit het wel goed."

Piet Schrijvers, oud-doelman Oranje
"Dat Zoet erbij kwam, begrijp ik wel. Hij is het grootste talent achter de beste drie keepers die we in Nederland hebben: Stekelenburg, Krul en Vorm. Vermeer begrijp ik niet. Misschien is dat een noodgreep, Velthuizen bij Oranje halen zou dat ook zijn. Ja, daar kan ik heel kort over zijn: Piet is gewoon niet goed genoeg. Het is een aardige doelman, een goede clubkeeper voor Vitesse en misschien ook voor een club als PSV. Maar zeker geen international."

NuSport magazine wk 40 / Foto SV

Hoofdsponsor: