2 november 2012 In de media

Trommels weer op oude plek Theo Bos-tribune

De trommels op de Theo Bos Zuidtribune zijn weer terug op hun oude plek, onderaan de tribune.
"Op verzoek van de Vitesse-selectie", licht SV sfeer coördinator Martin Coenraadts toe."

"Wij hebben ze na suggesties van een diverse supporters een aantal weken als proef wat hoger op de tribune geplaatst. De opzet was dat ze dan beter te horen waren op de hele tribune en zo de strijdliederen beter zouden begeleiden. Dat bleek niet helemaal het geval te zijn."

"Bovendien gaf Vitesse-doelman Piet Velthuizen aan dat hij de trommels tijdens de wedstrijd niet meer goed kon horen. Hij verzocht ons, namens de hele Vitesse-selectie, de trommels weer onderaan de tribune te plaatsen. Het trommelen en opzwepen van de Vitesse-supporters heeft blijkbaar ook een positieve werking op het Vitesse-elftal."

"De supporters konden zich daar prima in vinden. Vandaar dat wij ze weer hebben teruggeplaatst". Resultaat heeft het niet gelijk gehad. De wedstrijd Vitesse – AZ ging zondag met 1-2 verloren. "Daar zal het niet aan gelegen hebben", aldus Martin Coenraadts. "Dennis, onze vast trommelaar doet zijn best om de sfeer op te zwepen en de trommels blijven nu onderaan de Theo Bos-tribune staan. Onze spelers geven aan er baat bij te hebben en dat is goed om te horen. Ook wij willen graag een strijdlustig Vitesse en zoveel mogelijk doelpunten in GelreDome zien!"

Los van de inzet van trommels en sfeermiddelen rondom de thuiswedstrijden, zijn de vrijwilligers van het SV Sfeerteam Vitesse vier uur voor – en twee uur na de wedstrijd in touw om het stadion wedstrijd klaar te krijgen. "Dat is elke keer weer een flinke klus", aldus de sfeer coördinator van de Supportersvereniging Vitesse. "Wij zetten de dug-outs op hun plek, hangen alle spandoeken op de diverse tribunes, plaatsen de reclamemiddelen, leggen vlaggen klaar en regelen de aan- en afvoer van de mobiele doelen."

"Afhankelijk van de wedstrijd komen daar nog eens de extra sfeermiddelen zoals bijvoorbeeld confetti shooters of vuurwerk bij. Vele uren werk met een groot team enthousiaste vrijwilligers. Supporters weten het vaak niet, maar als zij al weer thuis op de bank zitten of een biertje in het supportershome pakken, zijn wij nog zo’n twee uur bezig om alles weer op te ruimen. Dat doen wij met veel inzet en plezier, al zou ik mij na een gewonnen wedstrijd ook wel eens graag gelijk naar het supportershome willen begeven” bekend Martin Coenraardts met een grijns.

Ook vrijwilliger worden bij de Supportersvereniging Vitesse?
Mail je vragen of gelijk je opgave naar supportersvereniging@vitesse.org  en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: