17 januari 2022 In de media

Tronstad en Bero missen bekerduel Vitesse met DVS’33: coach Letsch kiest voor ‘sterke’ basis

Sondre Tronstad en Matus Bero ontbreken bij Vitesse in de KNVB-beker. De beide middenvelders zijn niet fit genoeg voor de strijd met DVS’33, de derdedivisionist uit Ermelo. Coach Thomas Letsch kiest in GelreDome voor ‘een sterke’ basis.

Vitesse speelt dinsdagavond (aftrap 20.00 uur ) tegen DVS’33 op een nieuwe grasmat. Het veld is onlangs vernieuwd. De eredivisionist heeft zodoende maandag ook in GelreDome getraind.

Coach Letsch neemt het bekertoernooi zeer serieus. ,,Daarom gaan we niet te veel wisselen in de basis”, stelt hij. ,,Ik wil ritme behouden. We hebben sinds de winterstop alleen het duel met Feyenoord (1-0 zege in De Kuip, red.) in de benen.”

Bij Vitesse zijn Million Manhoef, Yann Gboho en Nicolai Baden Frederiksen weer beschikbaar. Zij ontbraken afgelopen zaterdag tegen Feyenoord. Naar verwachting starten als middenvelders Toni Domgjoni en Patrick Vroegh in de basis.

De Arnhemse club is in het bekerduel torenhoog favoriet. Maar Letsch wil niets aan het toeval overlaten en heeft de club uit Ermelo, getraind door ex-Vitessenaar Peter Wesselink, wel laten analyseren. ,,We onderschatten geen enkele tegenstander, ook DVS niet. Maar wij moeten zelf presteren. Dat staat voorop. En dat heb ik de groep ook verteld.”

De wedstrijd start om 20:00 in Gelredome en de leiding is in handen van:
Scheidsrechter: Clay Ruperti
Assistent-scheidsrechters: Nils van Kampen en Roan van Marrewijk
Vierde official: Robin Hensgens

Bron: Gelderlander / Foto's: SV

Hoofdsponsor: