24 november 2017 In de media

Trots overheerst: geel-zwart Europa

Met ruim 600 supporters naar Nice, zo’n 1.000 in België en meer dan 1.700 Vitessenaren in Rome. De afgelopen maanden hebben duizenden Vitessenaren de club Europees op de kaart gezet. En hoe. Daar zijn we trots op.
Eén vak was donderdagavond in Stadio Olimpico negentig minuten te horen: het uitvak met de ruim 1.700 Vitessenaren. Niet alleen in het stadion, maar ook in de stad lieten de Vitessenaren een goede indruk achter. Voorafgaand aan de wedstrijd was er nauw en zeer prettig contact met de Nederlandse ambassade in Italië om het verblijf voor alle supporters zo prettig mogelijk te laten verlopen. De UEFA liet in de evaluatie na de wedstrijd weten het gedrag van de supporters als uitstekend te hebben bestempeld.

Van noemenswaardige incidenten was er, net zoals op bezoek bij OGC Nice en SV Zulte Waregem, geen enkele sprake. Wel zorgde het warrige busvervoer naar en van het stadion voor wat irritatie. Joost de Wit, algemeen directeur van Vitesse: “Ondanks zorgvuldige voorbereidingen en contact tussen clubs, politie en autoriteiten verliep het busvervoer op voorspraak van de Italiaanse autoriteiten op het laatste moment anders dan vooraf besproken. Erg vervelend voor onze supporters, omdat het lange wachten en de onduidelijkheid logischerwijs voor irritatie zorgde.” 

Het visitekaartje van Vitesse is in Europa duidelijk afgegeven. De Wit: “We willen onze supporters bedanken voor de manier waarop zij de club in Europa hebben vertegenwoordigd. Een waanzinnige sfeer in de steden en in de verschillende stadions. Daar zijn we waanzinnig trots op.”

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: