14 mei 2021 In de media

Trots Vitesse na een topseizoen

Op karakter en met een flinke dosis lef sleepte Vitesse in Sittard een gelijkspel binnen. Trainer Letsch bleef maar aanvallend wisselen omdat hij graag op eigen kracht de strijd om het Europees ticket wilde beslissen. Achteraf deed het er niet toe omdat Feyenoord in Almelo verzaakte. Vitesse sloot een prachtig seizoen af met de gehoopte droom: Europees voetbal zonder play-offs.

‘Waanzinnig seizoen’

Aanvoerder Pasveer vatte de jaargang 2020 2021 trots maar ook nuchter samen: “Dit is een waanzinnig seizoen. Met een fantastische start, daarna een winterdip en dan die worsteling naar het einde. We hebben uiteindelijk een buffer opgebouwd. We verdienen dit absoluut. Maar we zitten er helemaal doorheen.”

Te smalle basis

Vitesse speelde driekrat seizoen met veel druk en aantrekkelijk voetbal. De laatste fase haperde de motor af en toe, maar zat er voldoende karakter in de ploeg om de buit binnen te slepen. Pasveer heeft er een verklaring voor. “Wij hebben met een kleine kern gewerkt. De basis stond in grote lijnen vast. De andere topclubs hebben meer doorgewisseld. Omdat ze daarvoor in de breedte de kwaliteit in de selectie hadden. Bij ons verdween de energie. En soms werd er ook op de automatische piloot gevoetbald. Met de gedachte: ik sta toch wel in de basis. Dat brak ons de laatste weken toch wel op.”

‘We scoren te weinig’

Ook assist koning Oussama Tannane gaf zijn visie op het topseizoen van Vitesse. “We hadden uiteindelijk maar één probleem. Ons voetbal was vaak goed. We vochten voor elke meter. Maar we scoorden ook te weinig. Dat is met jonge spitsen. Ze moeten als prof nog groeien. Dan nog: ons doel was Europees voetbal. We houden Feyenoord en FC Utrecht onder ons. We mogen hier volop van genieten. En we mogen hartstikke trots zijn.”

Vitesse is de eerste Nederlandse club die zich voor de Conference League weet te plaatsen. De Arnhemmers stomen in de derde voorronde in. Bij winst volgt de play-off ronde en lonkt de groepsfase.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: