8 december 2013 In de media

Trotse Bosz neemt het op voor collega Cocu

Peter Bosz glunderde na de knappe zege van Vitesse op PSV van trots, maar hij had ook oog voor het leed van collega Phillip Cocu. De positie van Cocu staat onder druk, maar Bosz vindt dat niet terecht.
"Ik heb zelf ook ooit in deze positie gezeten, dat je achter zo'n microfoon allemaal k*-vragen van journalisten moet beantwoorden", zei de trainer van Vitesse over de problemen van zijn jongere collega. "Maar als ik zie hoe PSV vandaag gespeeld heeft, is er niet één speler in de selectie die er anders over denkt dan hij." Bosz benadrukt dat de 2-6 overwinning van zijn ploeg geflatteerd is. "Die uitslag is veel te hoog, niet reëel. Bij PSV is het vertrouwen broos, dat is logisch als je veel kritiek krijgt en zo'n reeks achter de rug hebt. Dan kan een aantal jongens, als je thuis 1-3 achter komt, breken. Na die 1-3 was het verzet van PSV eigenlijk gebroken."

Hoewel hij het dus openlijk opnam voor PSV en Cocu, liet Bosz ook weten bijzonder trots te zijn op zijn eigen elftal. "In de tweede helft hebben we laten zien dat we niet alleen heel goed kunnen voetballen, maar ook geweldig kunnen werken. Daar ben ik heel trots op. Of Vitesse nu titelkandidaat is? Och, dat laat ik aan jullie over. Zelf kijk ik niet naar de ranglijst, dat brengt me niets. Ik kijk vooral naar ons spel en de verbeterpunten."

FC Update / Foto’s SV

Hoofdsponsor: