21 mei 2015 In de media

Tsjigirinski betaalt groot deel SV supportershome

Aleksandr Tsjigirinski, de Russische grootaandeelhouder van Vitesse, heeft persoonlijk de portemonnee getrokken om de bouw van het nieuwe supportershome bij GelreDome mogelijk te maken.
Daar verrijst de komende maanden een compleet nieuw gebouw.

De Supportersvereniging Vitesse klopte via de Arnhemse voetbal­club bij de vermogende Rus aan in een zoektocht naar geld voor het nieuwe onderkomen. „We wilden Tsjigirinski vragen of hij een van de elf ‘founders’ wilde zijn van het nieuwe home.

Hij was direct heel enthousiast”, zegt voorzitter Stef ten Thij. Volgens de Arnhemmer is Tsjigirinski onder de indruk van het ontwerp van het driehoekige, geel-zwarte gebouw. De opvolger van Merab Jordania betaalt voor casco en installaties ‘enkele tonnen’, het leeuwendeel van de kosten.

Volgens een woordvoerder van Vitesse moet de geste van Tsjigirinski gezien worden als ‘een mooi signaal richting de fans’. „Onze grootaandeelhouder vindt het belangrijk zijn betrokkenheid bij de continuïteit van de club te laten zien. Daar wil hij zijn bijdra­ge aan leveren.”

Het geld voor de inrichting van Supportershome Monnikenhuize (zo’n 100.000 euro) is door de aanhang zelf bijeen gespaard. Begin september moet het gebouw klaar zijn, een officiële opening volgt later. Ten Thij: „We hopen dat Aleksandr Tsjigirinski de openingshandeling wil verrichten.”
 

 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: