3 december 2013 In de media

Tsjigirinski ziet Vitesse winnen

Russische eigenaar is voor eerste keer sinds clubovername bij duel koploper, die eenvoudig wint van Cambuur (3-0).
Hoog bezoek in Gelre-Dome: Alexander Tsjigirinski zag Vitesse gisteren met succes de koppositie verdedigen tegen SC Cambuur (3-0). Het was de eerste keer dat de Russische clubeige­naar een wedstrijd van zijn Vites­se bijwoonde, sinds hij in oktober de clubaandelen overnam van Me­rab Jordania.

Tsjigirinski was voorheen al enke­le keren in GelreDome geweest, maar toen gold hij slechts als top­financier van het door Jordania ge­leide project in Arnhem. Nu is Ts­jigirinski ook op papier de grote baas. De miljardair is echter niet van plan de club persoonlijk te runnen. Jordania is nog steeds voorzitter van de raad van com­missarissen van Vitesse, dat on­der de vleugels van Chelsea ma­noeuvreert.

Tsjigirinski werd gisteren nadruk­kelijk afgeschermd van de buiten­wacht. De clubbaas kwam en ging niet door de voordeur van GelreDome. Hij werd via een sluiproute en een zij-ingang naar binnen geloodst, in een poging media, sponsors en supporters te mijden. Tsjigirinski blijft liever op de achtergrond en wil niet in de publiciteit.

De zakenman liet zich bij de ere­divisiewedstrijd vergezellen door Marina Granovskaia. Zij is een topbestuurder van Chelsea en geldt als de rechterhand van Chel­sea­eigenaar Roman Abramovitsj. Over Granovskaia gaat het ver­haal dat zij de enige persoon is die Abramovitsj overal ter wereld binnen vijf seconden aan de lijn krijgt. Granovskaia heeft ook een intensief contact met de directie van Vitesse over de gang van za­ken bij de club uit Arnhem.

Tsjigirinski en Granovskaia zaten gisteren met Vitesse’s algemeen directeur Joost de Wit op de eer­ste rij in de ereloge in GelreDo­me. Jordania schoof later aan. Hij kwam uit het buitenland en mis­te daardoor het begin van het duel met SC Cambuur.

Daarin had Vitesse het een half uur moeilijk, totdat Marko Vejino­vic een bevrijdende trap vanaf dertig meter afleverde (1-0). Daar­na markeerden treffers van Kelvin Leerdam en Giorgi Chanturia het veldoverwicht. Vitesse speelde niet groots, maar won vrij eenvou­dig. Tot tevredenheid van Tsji­girinski, die met een brede glim­lach en een gebalde vuist de vier­de opeenvolgende zege van de koploper begroette.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: