24 september 2015 In de media

Tuchtzaak Peter Bosz verplaatst naar volgende week

Bij hoge uitzondering is de tuchtzaak van Peter Bosz, die voor vanavond om 20.45 uur gepland stond in Zeist, verplaatst naar volgende week donderdag 1 oktober.
De tuchtcommissie heeft hiertoe besloten, omdat het wedstrijdformulier uitzonderlijk laat binnen is gekomen bij de aanklager vanwege een storing in wedstrijdregistratiesysteem (sportlink). Ook moest de aanklager wachten op aanvullende verklaringen om het dossier compleet te maken en verstuurde het schikkingsvoorstel hierdoor met vertraging naar Vitesse. Aanvankelijk stond de zitting wel voor vanavond gepland, maar bij nader inzien vindt de tuchtcommissie het toch rechtvaardiger om Vitesse meer voorbereidingstijd te gunnen. De tuchtcommissie verkiest zorgvuldigheid boven snelheid.

Eerder vandaag ging Vitesse-trainer Peter Bosz niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. De aanklager heeft een schikkingsvoorstel gedaan dat bestaat uit een functieontzegging van vier duels. De aanklager is met dit voorstel gekomen vanwege drie redenen: het bij herhaling in woord en/of gebaar te kennen geven het niet eens te zijn met een beslissing van de scheidsrechter, het weigeren het speelveld te verlaten, waardoor de wedstrijd tijdelijk is gestaakt en het op verbale wijze in diskrediet brengen van de arbitrage tijdens een interview na afloop van de wedstrijd Heracles Almelo – Vitesse (23 september, 2015). De aanklager stelt dat Bosz door zijn gedrag het voetbal in diskrediet heeft gebracht.
 

KNVB / Foto’s SV

Hoofdsponsor: