19 augustus 2022 In de media

Twee busconcepten voor uitduels geïntroduceerd: Sfeerbus en Fanbus

Met ingang van dit seizoen is het bij het bezoeken van uitwedstrijden mogelijk om uit twee varianten voor het busarrangement te kiezen. In samenwerking met Supportersvereniging Vitesse worden er namelijk twee verschillende concepten geïntroduceerd: de Sfeerbus en de Fanbus. Met deze nieuwe stap willen Vitesse en de SV het samen nog aantrekkelijker maken om mee te gaan naar uitduels. Hier zullen dit seizoen ook nog andere inspanningen voor worden gedaan.

Voor uitwedstrijden met een verplichte buscombi wordt het dus mogelijk om voor de zogeheten Sfeerbus en Fanbus te kiezen. Dit zijn in principe exact dezelfde bussen, maar zoals de namen al een beetje weergeven vormt de beleving het grootste verschil tussen de varianten. Waar de Fanbus gekenmerkt wordt door een rustige Vitesse-sfeer met alledaagse muziek en de welbekende loterij, zal er in de Sfeerbus meer tempo en volume in de muziek zitten en wordt daar geen loterij georganiseerd. Zo kunnen meereizende supporters dus voor het busconcept kiezen dat het beste bij hen past.

Mocht het zo zijn dat de Sfeerbus voor een bepaalde wedstrijd niet vol genoeg raakt, dan zal dit arrangement worden omgezet in een reguliere Fanbus. Bovendien geldt bij beide varianten: vol is vol.

FC Groningen vs Vitesse

De verdeling tussen de twee busconcepten zal voor het eerst in werking treden bij de uitwedstrijd tegen FC Groningen op zondag 4 september.

De kaartverkoop voor dit duel is INMIDDELS GESTART VOOR SV AWAY DAY MEMBERS. Seizoenkaarthouders (maandag 22 augustus, 9.00 uur) en Fankaarthouders (woensdag 24 augustus, 9.00 uur) zijn daarna aan de beurt.

VOOR SV AWAY DAY MEMBERS KLIK HIER VOOR DE KAART VERKOOP:

Bron: Supportersvereniging Vitesse en Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: