17 augustus 2014 In de media

Twee treffers Labyad leveren niet de eerste zege op

Twee doelpunten van Zakaria Labyad hebben Vitesse tegen Cambuur uiteindelijk niet de eerste overwinning van het seizoen bezorgd. Op de valreep tekende Bartholomew Ogbeche voor de gelijkmaker.
De Friezen kregen daarmee niet eens onverdiend een punt (2-2), want alhoewel Vitesse een fractie sterker was, bood Cambuur uitstekend partij.

Cambuur, met de Litouwse elfvoudig international Vytautas Andriuskevicius in de basis, begon voortvarend aan de wedstrijd. De Friezen zetten vroeg druk bij balbezit van Vitesse. Dat leverde na tien minuten het openingsdoelpunt op. De defensie van Vitesse verdedigde slordig uit, waarna Michiel Hemmen via de voet van Arnold Kruiswijk kon scoren.

Na die tegenvaller verhoogde Vitesse het aanvankelijk te lage tempo. Op het middenveld zetten Davy Pröpper en Kelvin Leerdam de lijnen uit. Op rechts onderscheidde Bertrand Traore zich met enkele goede individuele acties. Na twintig minuten kwam Vitesse verdiend naast Cambuur. Zakaria Labyad tekende voor die gelijkmaker.

Dezelfde Labyad zorgde nog voor de rust ook voor de tweede Arnhemse treffer. Hij benutte onberispelijk een strafschop nadat Mohammed El Makrini een ongelukkige overtreding beging op spits Valeri Qazaishvili.

Ook in de tweede helft was het een open en niet onaantrekkelijk voetbalgevecht. Met Vitesse op jacht naar het beslissende doelpunt en Cambuur naar de gelijkmaker. De beste kansen waren aanvankelijk voor Vitesse. Traore en Wallace waren dicht bij een treffer. Aangezien goals lange tijd uitbleven, bleef het spannend in het mager bezette Gelredome. Met als uiteindelijk resultaat dat Cambuur op de valreep een puntje wegsnoepte uit Arnhem.

0-1 Hemmen ('10), 1-1 Labyad ('19), 2-1 Labyad (strafschop, '31), 2-2 Ogbeche ('89)
 

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: