5 januari 2021 In de media

Tweede versterking Noah Ohio op weg naar Vitesse

Noah Ohio wordt, zodra de laatste formaliteiten zijn afgerond, de tweede versterking tijdens de winterse transferwindow. De pijlsnelle aanvaller gaat op zijn achttiende verjaardag, zaterdag 16 januari, zijn handtekening zetten onder een anderhalf jaar durend huurcontract.

De Nederlands jeugdinternational speelde in de jeugd van amateurclub FC Almere, voordat hij de overstap maakte naar de voetbalacademie van Manchester United. Via de jeugdopleiding van stadsgenoot Manchester City belandde Ohio in seizoen 2019|2020 bij RB Leipzig, waarvan Vitesse de spits de komende anderhalf jaar gaat huren. De snelle aanvaller speelde jeugdinterlands voor zowel het Nederlands Elftal als Engeland O16.

Ohio is blij met zijn kans bij Vitesse: “Ik denk dat ik uitstekend tot mijn recht kan komen bij Vitesse. Zowel de manier van spelen en de faciliteiten zijn perfect om mij verder te ontwikkelen. Ik ben nog jong, maar brand van de ambitie. Ik heb er zin in om iedereen te laten zien wat ik in huis heb.”

Technisch directeur Johannes Spors over de aanwinst: “Noah wordt alom gezien als een groot talent. Met zijn snelheid en kracht bezit hij belangrijke wapens die een team onvoorspelbaar en beter kunnen maken. Tegelijkertijd is het een jonge speler, die we de tijd gunnen om zich op te trekken aan het niveau. We vertrouwen erop dat hij op termijn absoluut zijn stempel kan drukken op het team.”

Eerder versterkte Vitesse zich met Dominik Oroz. De verdediger komt over van FC Liefering, tekende een 2,5-jarig contract en sluit vanaf volgende week aan bij de selectie. Ook voor Ohio geldt dat hij later in januari aansluit bij de selectie. De officiële presentatie volgt dan ook op een later moment.

Bron: Vitesse / Foto's: SV- Vitesse

Hoofdsponsor: