15 februari 2014 In de media

Twente in eigen huis eenvoudig langs Vitesse

FC Twente heeft zaterdagavond gemakkelijk met 2-0 gewonnen van Vitesse. De ploeg uit Enschede komt daardoor op één punt van koploper Ajax, dat zondag in actie komt tegen sc Heerenveen.
Vitesse moet door de nederlaag even afhaken in de titelstrijd.

De thuisploeg begon fel aan de ontmoeting in de Grolsch Veste. De eerste zes minuten had Vitesse het lastig met de druk, maar daarna was het vooral de ploeg van Peter Bosz die probeerde te voetballen. Twente ving de ploeg uit Arnhem echter goed op, waardoor er geen grote kansen ontstonden.

De grootste kansen waren er juist voor de thuisploeg. Na een slechte aanname van Marko Vejinović in de verdediging kon Luc Castaignos vrij inschieten, maar de spits schoot recht op Piet Velthuizen af. De Vitesse-doelman was later weer attent, toen Quincy Promes na een goede aanval probeerde te scoren.

De ploeg van Michel Jansen bleef daarna sterk spelen, maar ook kansen missen. Mogelijkheden voor Dusan Tadić en Kyle Ebecilio werden gepakt door Velthuizen. Vitesse kwam niet verder dan een afstandsschot van Vejinovic, dat net naast het doel van Nick Marsman eindigde. Dat er tijdens de theepauze nog 0-0 op het scorebord stond, was met name een verdienste van Velthuizen.

Tien minuten na rust kwam de verdiende treffer er wel. Een slim overstapje van Promes zorgde ervoor dat Castaignos door kon lopen richting het Vitesse-doel. Tegenover Velthuizen faalde de spits vervolgens niet: 1-0. Kort daarna werden de problemen voor Vitesse alleen maar groter. Een forse tackle van Patrick van Aanholt op de benen van Tadić leverde de linksback een directe rode kaart op.

Met tien man hadden de bezoekers wel iets meer de bal, maar echt gevaarlijk kon de ploeg niet worden. Twente hield de poorten achterin goed gesloten en probeerde zelf via de omschakeling een tweede treffer te maken. Dat lukte uiteindelijk via Tadić. Castaignos gaf de bal uitstekend mee aan de gelegenheidsaanvoerder, die met een prachtig stiftje Velthuizen wist te passeren.