12 februari 2011 In de media

Twente met minimaal verschil langs Vitesse

FC Twente heeft de thuiswedstrijd tegen Vitesse met moeite kunnen winnen. Nacer Chadli maakte het enige doelpunt van de wedstrijd en bepaalde nog voor rust de eindstand: 1-0.

Twente speelde niet al te best, maar laat door de overwinning voorlopig geen steken vallen in de strijd om het kampioensschap. Vitesse zal zich moeten hoeden voor de nacompetitie.

Bij Twente stond Bryan Ruiz voor het eerst sinds half december weer in de basiself. In een weinig boeiende eerste helft was Twente heer en meester in de eigen Grolsch Veste. Zonder dat de ploeg van trainer Michel Preud’homme veel kansen creëerden, was het veldspel velen malen beter dan dat van Vitesse. Toch kwam de thuisploeg niet veel verder dan een afstandsschot van Theo Janssen, dat over het doel ging. Nacer Chadli brak de ban door, na een steekballetje van diezelfde Janssen, de openingsgoal binnen te prikken.

Na de pauze ging ook Vitesse mee voetballen. Nemanja Matic kon na een goede actie van dichtbij uithalen. Zijn poging strandde evenals een kopbal van Marco van Ginkel naast het doel van Nikolay Michaylov. Twente leek te verzwakken en zag toe hoe een schot van Martí Riverola ternauwernood langs het doel scheerde. Toch konden Preud’homme en zijn mannen opgelucht adem halen, na ruim negentig minuten voetbal stond de 1-0 nog steeds op het scorebord.