16 juli 2011 In de media

Twente wijkt voor CL-duel uit naar Gelredome

FC Twente speelt de thuiswedstrijd voor de voorronde van de Champions League tegen Vaslui in het stadion van Vitesse.
Eerder bood ook Schalke 04 zijn thuishaven aan, maar Twente kiest dus voor het Gelredome. Dat maakt de TC/Tubantia bekend. Het duel met het Roemeense Vaslui staat voor 26 juli op het programma. De aanvangstijd is nog niet bekend.

Twente moest ook op zoek naar een stadion, nadat afgelopen week een gedeelte van het dak van het eigen Grolsch Veste Stadion instortte. Daarbij kwamen twee bouwvakkers om het leven. Het is niet bekend wanneer het stadion weer open is voor gebruik.

Twente speelde al eerder een duel om de voorronde van de Champions League in het Vitesse-stadion. In 2008 speelden de Tukkers tegen Arsenal. Dat duel ging overigens met 0-2 verloren, waardoor Twente zich niet plaatste voor het hoofdtoernooi van het lucratieve toernooi.


Vitesse verwelkomt FC Twente voor Europees duel 

Net als stadion GelreDome heet Vitesse de ploeg van FC Twente welkom voor hun Europese ontmoeting met FC Vaslui. Het duel in de voorronde van de Champions League wordt op dinsdag 26 juli gespeeld.

Algemeen directeur Paul van der Kraan: "Het is natuurlijk tragisch wat er zich heeft voorgevallen in de Grolsch Veste en ook in Arnhem leven we mee na de gebeurtenissen op 7 juli jl. Vitesse heeft voor dit seizoen een prachtige, nieuwe grasmat en hopelijk kunnen wij daarmee een bijdrage leveren aan een positief resultaat van de ploeg uit Enschede. FC Twente is dus van harte welkom!"

FC Twente speelde al eerder een thuiswedstrijd in Gelredome. In 2008 was Arsenal de tegenstander in de voorronde van de Champions League. FC Twente verloor destijds met 0-2.

Goal / Vitesse.nl

Hoofdsponsor: