19 augustus 2016 In de media

Twijfels op linksbackpositie bij Vitesse

Vitesse speelt zaterdagavond een lastige uitwedstrijd bij Roda JC in Kerkrade.
De Arnhemmers hebben uit de eerste twee wedstrijden 3 punten behaald, zaterdag moet Vitesse winnen om naar boven te kunnen kijken. Het is alleen nog niet duidelijk met welke elf namen Henk Fraser dat gaat doen.

Het lijkt erop dat Fraser niet heel veel weel wijzigen in de basiself wil doorvoeren. Toch lijkt de trainer nog te twijfelen over bepaalde posities, zoals linksachter. Daar moet hij kiezen tussen Arnold Kruiswijk en Kosuke Ota. 'Kruiswijk is kopsterk en maakte in balbezit vorige week veel logische keuzes, ook voor de communicatie achterin is Kruiswijk een goede optie.

Kosuke is nu ook verplicht Engels aan het leren. Maar morgen is wel een wedstrijd waarin drang naar voren wordt gevraagd, dat is weer een goed argument om Ota te laten beginnen', zo zegt de hoofdcoach.

Daarnaast lijkt hij ook nog niet zeker te weten of hij voorin Nathan of Mitchell van Bergen laat spelen. 'Ik ben een trainer die voor spelers kiest die energie brengen. Van Bergen doet dat, maar Nathan is net zoals Qazaishvili een speler met veel individuele kwaliteit.'

'Uitwedstrijd is misschien voordeel'

Over Roda JC kan de trainer nog niet heel veel kwijt. Er zijn namelijk veel wijzigingen in de ploeg ten opzichte van vorig jaar. 'Maar ze haalden een goed resultaat in Amsterdam, dat doe je niet zomaar. Daarnaast is Roda per definitie wel lastig.

Ik heb er twee jaar mogen spelen en toen boden we thuis heel veel ploegen goed partij. Ik verwacht dat dat nu niet anders is. Ik denk wel dat een uitwedstrijd een voordeel kan geven, zij moeten ook hun publiek vermaken en daardoor ontstaan er ruimtes.'

Dauda derde spits

Na de twee wedstrijden schorsing van aanvaller Abiola Dauda, mag de Nigeriaan er zaterdag weer bij zijn. Hij zit dan ook weer meteen bij de selectie. 

'Veel supporters, mensen en journalisten zijn er niet de hele week bij. Ik wel, ik kijk naar elk moment, elke seconde, elke training. Mensen moeten mij energie geven en Dauda geeft mij energie, daarom neem ik hem mee', zegt Fraser.

Dauda is nog niet echt gelukkig geweest bij Vitesse, maar Fraser hoopt dat dat nu veranderd. 'Al is Van Wolfswinkel wel de eerste spits en heeft Zhang een super voorbereiding gehad. Ondanks al zijn inspanningen heeft hij die twee nog voor hem. Maar dat kan altijd nog veranderen verderop in het seizoen. 

De trainer verwacht niet dat de spits daardoor gedemotiveerd raakt. 'Je hebt vechters en renners. Dauda is een vechter, hoe hij traint daar kan ik respect voor opbrengen.'

Vermoedelijke opstelling: Room; Leerdam, Kashia, Vd Werff; Ota/Kruiswijk; Baker, Qazaishvili, Nakamba; Rashica, Van Wolfswinkel, Nathan/Van Bergen.
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: